szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Májusban a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel, semmit sem bíznak a véletlenre.

„Jelképesen iskolapad ez, hiszen nem csoportos órákon veszünk részt, de a hír igaz, tényleg énektanárhoz járunk Klárikámmal” – mondta a Borsnak Korda György. A meglepő hír azzal van összefüggésben, hogy a 66 éve a pályán lévő házaspár májusban lép fel a Korda 85 című nagyszabású koncerten a Papp László Budapest Sportarénában, és körültekintően készül fel a nagy bulira.

Az énekes ezt azzal indokolta, hogy mivel idén lényegesen kevesebb koncertet vállaltak a májusi fellépésig – hogy viszonylag kipihentek, szellemileg és fizikailag is fittek legyenek –, kevesebb terhelést kapnak a hangszálaik is, márpedig ezeket „ugyanúgy edzésben kell tartani, mint bármelyik izomcsoportot”.

„Szóval a hangunkra edzünk, de nem csak ez a különleges a hétköznapjainkban. Én például diétába kezdtem, a májusi koncertre szeretnék öt kilótól megszabadulni. Klárikának erre nincs szüksége, ő ugyanolyan gyönyörű most is, mint amikor megismertem” – osztotta meg a lappal a felkészülés egy másik kulisszatitkát Korda György, aki a fogyás érdekében napi egy-másfél órát edz az otthoni szobabiciklijén, és kerüli a nassolást, sőt, kevesebbet pókerezik is. „Sajnos ahhoz a játékhoz sokat kell ülni… Félóránként fel kellene állni és kinyújtóztatni a lábamat, de ha elkap a hév, akkor én bizony órákon át meg sem mozdulok az asztaltól. Ez most nem tenne jót, így hanyagolom a nagykoncertig a hajnalig tartó kártyapartikat” – adott magyarázatot a szigorra.

Korda György szupersztár - De miért csavarodtak rá a tinik a 83 éves énekesre?

Generációs, popkulturális, médiatörténeti értelemben is egészen különös jelenségnek vagyunk tanúi az utóbbi időben: minden fesztivál leginkább várt magyar fellépője egy 83 éves énekes, akinek egy több mint 40 éves dalára megőrülnek a tinédzserek. Annak próbáltunk utánajárni, mi a titka Korda Györgynek és a Reptér reneszánszának.