Szijjártó Péter az ukrán elnöki hivatal vezetőjével tárgyalt telefonon

Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
A Washingtonban tartózkodó Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője saját kezdeményezésére szerdán este telefonon tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, aki jelenleg Ghánában tartózkodik munkalátogatáson - erről Paczolay Máté külügyi szóvivő tájékoztatta az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A szóvivő közölte: Andrij Jermak arról tájékoztatta Szijjártó Pétert, hogy az ukrán parlament több fontos jogszabály elfogadására készül.

A magyar külügyminiszter a tájékoztatást megköszönte és tudomásul vette.

Szijjártó Péter Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

Egyetértés volt köztük abban, hogy szükség van Magyarország és Ukrajna kapcsolatának javítására és ennek legjobb eszköze a közvetlen személyes párbeszéd.

Ezért megállapodás született arról, hogy Szijjártó Péter és Andrij Jermak személyesen is találkoznak - írta a szóvivő. A tárgyalás során Andrij Jermak javasolta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozóját.

Szijjártó Péter úgy reagált, hogy természetesen a magyar fél nyitott egy ilyen találkozóra, de annak csak akkor van értelme, hogyha van esély arra, hogy egy ilyen találkozó pozitív eredménnyel zárul.

- közölte a szóvivő.