szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két színész több mint négy hónapja zuhant le a díszletről, azóta nem kaptak semmilyen kártérítést.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia is jogi segítséget kért, így próbálják elérni, hogy minél előbb megkaphassák az őket illető kártérítést – tudta meg a Blikk. A lapnak Horváth ügyvédje, Borbély Zoltán kijelentette, hogy az eset egyértelműen üzemi baleset volt.

„A munkabalesetnél objektív a felelősség. Mi nem tekintünk ellenségként, de még ellenfélként sem a munkáltatóra, hisszük, hogy korrekt, jogszerű, emberséges egyezség születik majd. Egy pillanatig sem akarjuk, hogy jogi perpatvar legyen, a legfontosabb, hogy mind a két színész gyógyuljon meg, amint lehet, és ehhez megkapjanak minden segítséget, amibe beletartozik az anyagi is” – fogalmazott.

A cél az, hogy minél hamarabb visszatérhessenek a színészek a színpadra. Az ügyvéd szerint „békében és egyetértésben zajlik a közös munka, folyamatos kapcsolatban vagyunk a Nemzeti Színház jogászával, aki nagyon együttműködő, akárcsak a többi színházi kolléga”.

Szász Júlia – a lap szerint – jelenleg is mankóval jár, Horváth Lajos Ottó pedig a keze miatt hetente háromszor rehabilitációs foglalkozásokon vesz részt. A felépülésük még hónapokig is eltarthat.

Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója a napokban a Népszavának elmondta, hogy a balesettel kapcsolatos minden ügy folyamatban van, ez vonatkozik a rendőrségi vizsgálatra és a sérült művészek biztosítására is.