Agresszív disznók terrorizálják a lakosságot Debrecen-Bánkon

2024.04.10. 19:58
Többmázsás, agresszív disznók tartják rettegésben a lakosságot Debrecen-Bánkon. Hajdú-Bihar vármegyei gazdájuk a szabad állattartásban hisz, ezért kerítés nélkül tartja jószágait. A férfi március végén megígérte, hogy elkeríti a telket, de a helyiek szerint a probléma továbbra sincs megoldva.

Mint írtuk, a Hajdú-Bihar vármegyei Debrecen-Bánkon egy gazda a szabad állattartásban hisz, így a disznókat, kutyákat, kecskéket és egyéb jószágokat is kerítés nélkül tartja. Az állatok megrongálják a szomszédok veteményesét, épületeit és kerítéseit, a túrázókat pedig megijesztik. A helyiek összefogtak, így az állatok tulajdonosa ellen már két eljárás is indult.

A gazda még március végén tett ígéretet arra, hogy kerítéssel veszi körbe a telkét. Ennek hiányában pénzbírsággal sújthatják, de az állatkínzás is a vádak között szerepelhet. 

A telek tulajdonosa nemrég egy házilag eszkábált barikáddal részben elkerítette a szabadon hagyott részt, de a helyiek problémája továbbra sem megoldott – írja a  Hajdú-Bihar vármegyei hírportál.

Az egyik környékbeli nő arról számolt be, hogy a telken nemcsak a kutyák, hanem a disznók is hamisak. Szerinte a többmázsás állatok agresszívan viselkednek és támadnak is. A lakosok sokszor bottal védik magukat tőlük.

Úgy tudják, hogy az állatok gazdája legutóbb egy hónapot kapott a hatóságoktól arra, hogy orvosolja a problémát.