szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Damon Albarn nem volt maradéktalanul elégedett a Coachella-látogatók lelkesedésével.

A minden évben agyonhájpolt Coachella fesztiválon lépett fel a Blur, de a közönség zavarba ejtő apátiájával találkozott. A legendás britpop együttes 13 dalt adott elő a sivatagi rendezvényen, többek között olyan klasszikusokat a kilencvenes évekből, mint a Girls & Boys, a Popscene és a Song 2. Vagyis a fesztiválozóknak minden okuk megvolt arra, hogy tomboljanak, mégsem mutatták a lelkesedés jeleit, ami egy idő után a színpadon lévőknek is feltűnt.

A Blur frontemberét, Damon Albarnt mind inkább irritálta, hogy nem tudott reakciót kicsikarni a nézőkből, akiket többször próbált megénekeltetni – sikertelenül. Egy idő után elszakadt nála a cérna, és azt mondta: „Soha többé nem fogtok látni bennünket, úgyhogy akár kibaszottul énekelhetnétek is”.

Blur tells Coachella crowd ‘you’re never seeing us again’

Uploaded by The News Movement on 2024-04-15.

Az incidens körbejárt a közösségi oldalakon is, ahol sok rajongó elítélte a Coachella látogatóit, akik szerintük nem érdemelték meg a Blurt és Damon Albarnt.

Mások azzal próbálták magyarázni a kínos eseményeket, hogy a Coachella résztvevői valószínűleg nem is ismerték a Blurt, nem mond nekik semmit a britpop, ők a legújabb zenekarokkal vannak képben. Így aztán a sivatagi fesztivál nem is volt a megfelelő terep a brit együttesnek.

Albarn egyébként tavaly, a másik együttesévvel, a Gorillazzal lépett fel a Coachellán, a Blurrel pedig legutóbb 2013-ban.