szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Brigitte, egy szabad nő címmel készül sorozat a francia first ladyről.

Epizódokban feldolgozott melodrámát tervez készíteni a francia Gaumont produkciós cég Emmanuel Macron feleségéről, Brigitte Macronról. A Brigitte, egy szabad nő alkotói, Bénédicte Charles és Olivier Pouponneau a következő hetekben fogják elárulni, hogy az életrajzi sorozatban kik fognak játszani – írja a Variety.

Az ugyanakkor egy pillanatig sem kérdés, hogy a francia köztársasági elnök nejének élete képernyőre kívánkozik. A 90-es években Brigitte, aki akkor még első férje, Andre-Louis Auzière bankár nevét viselte, egy jezsuita iskola színjátszó csoportját vezette, ahol megismerkedett az akkor 15 éves Emmanuel Macronnal. A tanárnő 40 éves volt, de nagy hatást tett rá a diák irodalmi vénája, a kamaszfiú pedig már ekkor szerelmi vallomást tett neki. Brigitte még házas volt, és három gyereket nevelt, de a köztük szövődő szerelemnek semmi nem jelentett akadályt. Kapcsolatukat akkor vállalták fel először, amikor Emmanuel Macron betöltötte a 17. életévét.

A Paris Matchnek a napokban adott interjújában Brigitte Macron arról beszél, hogy mennyire zavarta őt akkoriban a későbbi politikus és a közte lévő hatalmas korkülönbség. Attól tartott, hogy Emmanuel Macron egy fiatalabb lányt fog majd magának találni. Végül 2007-ben házasodtak össze.

“Ha nem hozom meg ezt a döntést, elszalasztottam volna az életemet” – mondta Brigitte Macron 2017-ben az Elle France-nak. “Nagyon boldog voltam a gyermekeimmel, ugyanakkor úgy éreztem, hogy meg kell élnem ezt a szerelmet – ahogy Prévert [Jacques Prévert francia költő, forgatókönyvíró] mondta -, hogy teljes mértékben boldog legyek”.