szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színészlegenda a háború kitörése óta korlátlan támogatásáról biztosította a kijevi vezetést.

Ukrajna érdemrenddel tünteti ki Alain Delon francia filmsztárt, amiért az orosz agresszió „első napjától több nyilatkozatot is tett Ukrajna javára” – erről beszélt csütörtökön Vadim Omelcsenko, párizsi ukrán nagykövet a TV5 Monde francia televízió műsorában.

Mint mondta, Delon az ukrajnai háború 2022. február 24-i kitörése óta korlátlan támogatásáról biztosította a kijevi vezetést. „Számunkra egy szimbólum, és ez fontos” – írta közleményében az ukrán nagykövetség. Felidézték, hogy a színész 2022-ben tartott megbeszélést Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, ezen felül pedig a televízióban felolvasott Tarasz Sevcsenko ukrán nemzeti költő műveiből is.

Omelcsenko a TV5 Monde műsorában egyenesen Alain Delonhoz intézte szavait: „Delon úr, kedves Alain, tudom, hogy nem egy egyszerű a helyzete, de szeretném önnel tudatni, hogy nincsen egyedül. Sok rajongója van, és olyan emberek is, akik szeretik. Én és a népem is mindig az ön oldalán fogunk állni.”

Az egyre romló egészségi állapotú Delont január végén „bírói védelem alá helyezte” gyámügyi bíró a megfelelő orvosi ellátása érdekében, ami a legfőbb vitás pont három gyereke között. Legutóbb a bírói védelmet kiterjesztették pénzügyeire is.

A Delon-ügyről és a mögötte felsejlő családi tragédiákról ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Alain Delon gondnoksága mögött családi tragédiák egész sora húzódik

Az HBO és a Netflix is megnyalná mind a tíz ujját, ha valaki letenné a Delon család forgatókönyvét az asztalukra. Botrányok, irigység, a nyilvánosság előtt zajló sárdobálás, erőszak és tragédiák szőtték szövevényesre a francia filmcsillag és gyerekeinek történetét. Segítünk kibogozni a szálakat, amelyek végül ahhoz vezettek, hogy a bíróság most már kénytelen Delont a saját gyerekeitől megvédeni.