DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Azt csináltam az autóval, amit akartam” – Verstappen

Max Verstappen újabb lehengerlő győzelmet aratott, ezúttal Sanghajban iskolázta le a mezőnyt – a holland nem győzte dicsérni a Red Bull autóját a leintést követően.

Ismét nem volt senkinek ellenszere Max Verstappenre, a Red Bull pilótája domináns teljesítménnyel húzta be a Kínai Nagydíj futamgyőzelmét. A pole-pozícióból induló holland egy szép rajt után hamar elhúzott a mezőnytől, magabiztosan tartotta első helyét a két újraindítást követően és közel 14 másodpercet adott a második helyen végző mclarenes Lando Norrisnak.

„Nagyszerű volt, egész hétvégén rendkívül gyorsak voltunk, élvezetes volt vezetni az egész versenyen. Sikerült túlélnünk a választott keverékeken, az autó pedig mintha síneken gurult volna, azt csináltam vele, amit akartam. Az ilyesmi hétvégéket nagyon jó érzés megélni, fantasztikus, amit most elértünk” – mondta Verstappen.



Az egyetlen izgalmas pillanat a Red Bull-versenyző futamán az volt, amikor az utolsó körökben áthajtott (valószínűleg) a Guanyu Zhou autójáról leszakadó alkatrészen. Verstappen jelentette is a csapatnak a dolgot, de végül nem akadt belőle problémája.

„Mindig hallok kis zajokat, a múltban volt már olyan, hogy a leintés előtt nem sokkal estem ki. Volt egy kis törmelék az úton, 300-zal húztam el mellette, és amikor ilyen régiek és hidegek a gumik, nagyon könnyű összeszedni egy defektet. Csak biztos akartam lenni abban, hogy minden rendben.”

Verstappen nyilatkozata alapján a következő versenyen, Miamiban is hasonló teljesítményt láthatunk majd tőle: „Jó futamra számítok a részünkről, sokkal egyértelműbb lesz a stratégia, de Miami egy elég nehéz pálya. Izgatott vagyok, mindig őrült hétvége szokott ott lenni” – zárta értékelését a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: