DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Jobb tempóra számítottunk, meg kell értenünk az autónkat” – Vasseur

Értetlenül áll a Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur az SF-24-es gyenge teljesítménye előtt – a gumistratégiába is belehibáztak, így sok javítanivalójuk van Miami előtt.

A kínai sprinthétvége egyik szakaszában sem láthattunk az első háromban Ferrari-pilótát: mind a sprintfutamot, mint a vasárnapi nagydíjat a negyedik és az ötödik pozícióban zárta a maranellói alakulat Charles Leclerc vezetésével. Bár a szezon eddigi tapasztalatai alapján a Ferrari tűnt a második erőnek, Sanghajban a McLaren eléjük került – ennek az okát igyekeznek megérteni.

A leintést követően Fred Vasseur így felelt arra a kérdésre, hogy többet várt-e a Kínai Nagydíjtól: „Pozícióban nem vagyok biztos benne, mivel a rajtrácson sem volt előkelő helyezésünk. Azonban jobb tempóra számítottunk, egyértelműen lassúak voltunk ma, meg kell értenünk a miértjét, ha fejlődni akarunk a következő futamra. Nem volt könnyű versenyünk: rossz gumitaktikát választottunk, amivel nem szabadna magyarázkodnunk. Jobb munkát kell végeznünk, hogy Miamiban erősebbek lehessünk.”



„Charles-nak furcsa futama volt, hiszen két kiállással terveztünk, majd módosítottuk egyre – nem tudtuk eldönteni, hogy hagyjuk menni, vagy inkább óvja a gumikat. Ennek végül megfizettük az árát, de utólag már nem tudunk mit tenni. Szombaton rendben volt a tempónk, úgy gondoltuk, nincs olyan messze tőlünk a Red Bull. A mai nap sokkal nehezebb volt, meg kell értenünk, miért.”

 

Miamiban visszatérnek?

Vasseur így fogalmazott a következő nagydíj erősorrendjével kapcsolatos kérdésekre: „A szezon elejétől kezdve úgy számolunk, hogy Maxot nem vesszük bele. Mögötte rendkívül szoros a mezőny, az időmérőkön hat-hét autó is lehet egy tizeden belül – nagyon apró különbség van aközött, hogy pole-pozíciót szerzünk, vagy a kilencedik helyet. Emiatt elkerüljük a tippelgetést, csak az adott hétvégére koncentrálunk, így remélem, jobb munkát tudunk majd végezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: