DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Túraautó

Girolamié a második futam, Michelisz a 7.

Vasárnap is Hyundai-győzelem született a TCR Világsorozat olaszországi nyitányán, míg a magyar címvédő őrzi az összetettbeli vezetést.

A fordított rajtrács révén Nestor Girolami indulhatott a pole-ból a TCR World Tour vallelungai idénynyitójának második versenyén, míg a szombati győztes Michelisz Norbert a tizedik kockából várhatta a startot. Girolami megőrizte a vezetést Santiago Urrutia előtt, Marco Butti viszont nagy csatába keveredett John Filippivel, aki leszaladt a pályáról – ezzel Norbi javított egy pozíciót –, és mivel hátrébb Sami Taoufik is leállt, érkezett a safety car.

Az újraindítás sem tartott sokáig: a Coppa Italia TCR-ben szereplő Victor Fernandez hibázott és ment neki a falnak, így rögtön újra be kellett küldeni a biztonsági autót. A féltávhoz érve aztán végre folytatódhatott versenytempóban a körözés: Girolami és Urrutia elszakadt a Butti vezette üldözőbolytól, hátrébb viszont Yann Ehrlacher autóján begyűrődött a motorháztető – amiért a Lynk & Co franciáját technika hibával kiintették a bokszba Michelisz elől.

tcr-girolami-vallelunga



Az izgalmak Butti mögött alakultak ki: Esteban Guerrieri és Mikel Azcona támadta keményen Ma Qing Huát, aki végül még Thed Björkkel és Michelisszel szemben is pozíciót veszített, a címvédő magyar ezzel már hetediknek jött fel.

Elöl viszont simán nyert Girolami, a BRC Hyundai új igazolása mellé Urrutia és Butti állhat fel a dobogóra. Guerrieri, Azcona, Björk volt a további sorrend, Michelisz pedig hetedik hellyel szilárdította meg összetettbeli vezetését. Ehrlacher a két pontot érő 14. helyen futott be, így Guerrieri jött fel Norbi mögé a tabella második helyére.

A 2. futam végeredménye:

1. Nestor Girolami Hyundai
2. Santiago Urrutia Lynk & Co
3. Marco Butti Honda
4. Esteban Guerrieri Honda
5. Mikel Azcona Hyundai
6. Thed Björk Lynk & Co
7. Michelisz Norbert Hyundai
8. John Filippi Audi
9. Ma Qing Hua Lynk & Co
10. Sandro Pelatti Audi
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: