Ez a Sony idei legnagyobb tudású tévéje

A Bravia 9 Mini LED háttérvilágítású VA LCD panelt kapott.

A Sony bemutatta a legújabb televízióit, köztük az általuk csúcsnak tartott készüléket. Ez a Sony Bravia 9 fantázianevű, XR90 típusjelzésű készülék, amely nem OLED, hanem Mini LED LCD technológiára épül.


[+]

A cégtől származó információk értelmében a modell kvantumpontos VA LCD panellel rendelkezik, amely mögé pakolták a saját fejlesztésű, új generációs Mini LED (XR Backlight Master Drive) háttérvilágítást. A termék megkapta a mesterséges intelligencia eljárásokkal megtámogatott második generációs XR Processor képfeldolgozó lapkát, amely a legtöbbet hivatott kihozni a nyersanyagból.

A kijelző 3840x2160 képpont felbontású, tehát 4K-s, és a fényerő tekintetében elméletileg a világon jelenleg a legjobbak közé tartozik. Ebből fakadóan a HDR anyagok visszaadása igen látványos. A Sony továbbra sem foglalkozik saját okostévé platform fejlesztésével, és így ez a készülék is a Google TV rendszerre épül, úgy, mint korábbi rokonai. A 85 hüvelykes változata 5500 (~2 035 000 forint), a 75 hüvelykes 4000 (~1 475 000), míg a 65 hüvelykes 3300 dollárba (~1 220 000 forint) kerül majd a jelen állás szerint.

A Sony kínálatában egyébként lesz csúcskategóriás OLED tv is, amelyet minden bizonnyal magasabbra pozicionálják majd, mint ezt a készüléket. Ez a Sony Bravia A95L, amelyet a tavalyi év végén lepleztek le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés