DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Bottas: Alonso egészen kimagasló versenyző

Valtteri Bottas nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Alonsóhoz hasonlóan 40-es évei közepén is az F1-ben fog versenyezni.

A Stake finn versenyzője 2013-ban debütált a száguldó cirkuszban, ebben az időben Fernando Alonso már kétszeres világbajnokként rótta a köröket. Bottas jelenleg 34. életévében jár, jelenlegi szerződése az idei szezon végéig érvényes – az Audi 2026-os érkezése miatt pedig kérdőjelek övezik a jövőjét. Eddigi pályafutása során 10 győzelmet és kétszer ennyi rajtelsőséget szerzett az F1-ben.



Bottas a Kínai Nagydíj alatt arról beszélt, hogy el tudja-e magát képzelni az F1-ben 40 éves kora felett.

„Alonso elég keményen nyomja, nem vagyok benne biztos, hogy én is versenyezni fogok ennyi idősen, de soha ne mondd, hogy soha. Fernando egy egészen kimagasló versenyző, a közel 45 éves kor pedig elég soknak számít az F1-ben” – mondta Bottas a Paddock Magazine-nak nyilatkozva.

A finn arról is beszélt, hogy a különböző sporttevékenységeken kívül hogyan tartja magát formában: „Most már több mint tíz éve mellőzöm a glutént az étrendemből. Úgy érzem, hogy a glutén nem megfelelő számomra, különösképpen a búza. Nagyjából ez az egyetlen dolog, amit kizártam az étrendemből. A legfontosabb, hogy meglegyen a megfelelő egyensúly. Amikor úgy érzem, hogy megérdemlem, szeretem magam nem túl egészséges ételekkel is megjutalmazni.”

„Minden azon áll, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a jó és a kevésbé egészséges dolgok között. Természetesen szeretem a zöldségeket és a gyümölcsöket is, amik rendkívül fontosak a rosttartalmuk miatt” – tette hozzá Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: