DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Az autó helyes karbantartása: milyen alkatrészt érdemes választani?

Számtalan olyan helyzet adódhat a jármű fenntartása, használata során, amikor az egyik kisebb-nagyobb elem megadja magát, elhasználódik, vagy megsérül. Ilyenkor nem lehet mást tenni, mint beszerezni egy újat és azt szerelni a helyére. Azonban az sem mindegy, hogy pontosan milyen kerül bevásárlókosárba.

httpsevoauto.hu - 2024 április - Cikk2



A biztonságérzetet is meghatározza a kiválasztott alkatrész

A vezetési stílusodhoz igazodó alkatrész kínálatunk palettáját az Evoautó oldalán is meg lehet tekinteni. A megfelelő termék kiválasztása során számos szempontot kell figyelembe venni és nehéz különbséget tenni, hogy mégis melyik a legfontosabb ezek közül. Kezdjük a sort magával a biztonsággal! Mitől lesz biztonságos egy alkatrész? Például azáltal, hogy rendelkezik a szükséges minősítésekkel. Ha új alkatrészt keresünk, mindenképpen olyat érdemes, ami az eredeti darabbal teljes mértékben megegyező minőségű. Ha így teszünk, akkor egy ellenőrzött, garantált hatékonyságú elemet fogunk kapni.

Nem kell attól tartani majd, hogy menet közben adja meg magát az autó, vagy lerobbanunk és az út szélén kell várakozni hosszú időn keresztül. A vásárlás során mindenképpen azon termékek között keresgéljünk, amelyek maximálisan megbízhatóak. Jobb elkerülni az olcsó, utángyártott változatokat, mivel azokkal hiába érezzük azt, hogy spóroltunk, a gyakorlatban költség szempontjából sokkal rosszabbul fogunk járni. Egyrészt egy gyengébb minőségű alkatrész gyorsabban elhasználódik, így sűrűbben kell cserélni, ami plusz kiadásokat jelent. Másrészt mivel hamarabb meghibásodik, bármikor megadhatja magát menet közben, ami további veszélyeket rejt magában.

Az sem mindegy, hogyha az eredetivel mindenben megegyező, minőségi alkatrészeket használunk, akkor a garanciális feltételek sem fognak csorbulni, így a jótállási időszakban is beszerelhetjük ezeket az elemeket.

 

Nem mindegy, mennyit fizetünk az alkatrészért…

Ha feltűnően olcsón kínálnak valahol egy gyári, minőségi alkatrészt, akkor jobb, ha gyanúsan tekintünk az ajánlatra, mivel egy 80-100 ezer forintos terméket senki sem fog 10-15 ezer forintért eladni. Ezért sem mindegy, hogy hol vásárolunk. Sokkal jobban megéri plusz pár ezer forintot kiadni ott, ahol garantáltan a megfelelő alkatrészt fogjuk beszerezni, ami minőségben is maximálisan megfelel minden elvárásunknak.

Az utángyártott, olcsó termékek általában nem fognak hajszálpontosan illeszkedni, ami a későbbiekben csak további problémákhoz fog vezetni.

 

Ez is egyfajta befektetés

Ha jól választunk alkatrészt, azzal az egész autó élettartamát meg tudjuk hosszabbítani. Anyagilag is sokkal jobban fogunk járni, mivel nem kell folyamatosan amiatt aggódni, hogy mikor adja meg magát az egyik része a járműnek. Ritkábban kell a szervizt látogatni, és még a teljesítményét is megőrizzük az autónak. Vásárlás során a kompatibilitásra is feltétlenül figyeljünk oda, hogy megfelelően illeszkedjen majd az alkatrész.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: