DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

„Német versenyzőt akart az Audi” – Bottas

Az időzítés meglepte a finnt, de szerinte van értelme Hülkenberg leigazolásának. Saját jövője kapcsán elárulta: több F1-es csapattal is egyeztet.

Múlt héten jelentette be a Sauber, hogy leigazolták Nico Hülkenberget 2025-re és az azt követő évekre, így egyúttal ő lett hivatalosan a hinwili alakulat gyári partnereként érkező Audi első bejelentett Formula-1-es versenyzője.

Mindez viszont azt is jelenti, hogy a jelenleg Stake néven futó istálló legalább az egyik pilótájától megválik a mostani szezon végén. Guanyu Zhou nem tagadta, hogy meglepetésként érte Hülkenberg bejelentésének időzítése, és ugyanígy vélekedett az F1-es Miami Nagydíj nulladik napján Valtteri Bottas az FIA sajtótájékoztatóján:

f1-bottas-stake-miami-day0-1



„Természetesen az időzítés elég korai és némileg meglepetést is jelent. De a pilótapiac nyilvánvalóan mozgásba lendült. Bizonyos tekintetben van is ennek értelme, hiszen német, az Audi pedig eléggé egyértelművé tette, hogy egy német versenyzőt akarnak” – árulta el a Formula.hu jelenlétében a finn. „Szóval minden rendben van, meglátjuk, mi történik következőként.”

Bottas korábban többször hangsúlyozta, hogy szeretne az Audi-projekt részese lenni. Most a saját jövője kapcsán csupán annyit árult el, hogy zajlanak tárgyalások több irányban is: „Több csapattal is beszélünk, néhány egyeztetés előbbre haladott állapotban van, mint mások. Meglátjuk.”

Utazó tudósítónk, Mészáros Sándor egyébként a paddockban begyűjtött információi alapján arról számolt be csütörtöki videós bejelentkezésében – ezt IDE KATTINTVA tudjátok megtekinteni! –, hogy a pletykák szerint Bottas a Williams, Zhou pedig a Haas ajtaján kopogtathat arra az esetre, ha a Sauber/Audi a híreszteléseknek megfelelően valóban nem számolna velük.

f1-bottas-stake-sanghaj-1

Hirtelen csere versenymérnöki fronton

Bottas kapcsán érdekesség még, hogy a hétvégi Miami Nagydíjnak egy új versenymérnökkel vág neki: Steve Petrik veszi át Alex Chan helyét. A többszörös nagydíjgyőztes versenyzőt ez is váratlanul érte:

„Szerintem ezt a kérdést inkább a csapatnak kellene feltenni. Igen, egy hirtelen váltás volt. Nyilván sprinthétvégéről van szó, úgyhogy nem lesz könnyű egy új sráccal dolgozni, de természetesen igyekszem a lehető legtöbbet kihozni belőle. Komoly támogatást kap, de igen, eléggé hirtelen a váltás” – fogalmazott Bottas, hozzátéve: ilyen kérdésekben nem ő dönt, és ez is része a csapat strukturális átalakításainak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: