DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Ezt halljuk: Antonelli Monzában debütál az F1-ben?

Helyszínen szerzett információink szerint remekül sikerült a fiatal tehetség imolai tesztje, és a nyár végi Olasz Nagydíjon be is mutatkozhat majd az F1-ben.

Az elmúlt hetekben sokan találgatták, hogy mikor debütálhat az F1-ben a Mercedes szupertehetsége, az F2-es újonc Andrea Kimi Antonelli, akit Toto Wolff bevallottan mielőbb szeretne a csúcskategóriában tudni. Egyesek arról írtak/beszéltek, hogy akár már Imolában megtörténhet mindez, de ennek sok valóságalapja jelenleg nincs: csak augusztusban lesz 18 éves, ami jelenleg feltétele a szuperlicensz megszerzésének.

Az viszont reális, hogy a születésnapja után nem kell majd sokat várnia az első lépésekre: úgy tűnik, hogy a szeptember eleji Olasz Nagydíjon, Monzában már F1-es autóval állhat rajthoz.

f1-antonelli-mercedes-teszt



„A fiatal olasz túl van két F1-es bevetésen, és itt a forrásaimtól azt hallottam, hogy a legutóbbi, Imolában bonyolított gyakorlás meglepően jól sikerült. Több volt, mint meggyőző, és ez  valószínűleg felpörgeti a vele kapcsolatos eseményeket” – mondta az F1-es Miami Nagydíj helyszínén dolgozó és információkat szerző utazó tudósítónk, Mészáros Sándor.

„Hallottunk olyat, hogy már Imolában megtörténik az ő F1-es bemutatkozása, de erre kevés esély mutatkozik, mert bár a szuperlicensz-pontjai megvannak, de a 18. életévét (amely szükséges a szuperlicensz megszerzéséhez) csak augusztus 25-én tölti majd be, ez pedig azt jelenti, hogy Monza lehet az első verseny, amelyen debütálhat.”

„Mindenki szeretné tudni, hogy kap-e esetleg korkedvezményt, és ez előbb megtörténik-e, de abban mindenki egyetért, hogy eldöntött tényként kezelendő: Andrea Kimi Antonellit idén láthatjuk már a Formula¬–1 mezőnyében. A nap folyamán is olyan csapatmozgásokat láttam itt a paddockban, amelyek félreérthetetlenek, és arra utalnak, hogy ez a bemutatkozás nagyon közel van.”

Természetesen nem a Mercedes üléséről van szó, a hírek szerint a Williams és Logan Sargeant útjai válhatnak el Antonelli bemutatkozásának érdekében.

Mészáros Sándor helyszíni videóját megtaláljátok a YouTube-csatornánkon, és ha nem akartok lemaradni a hasonló összegzésekről, akkor iratkozzatok is fel!

f1-miami-csütörtök

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: