Dráma a bíróságon: a kemecsei szemkinyomó rém ítéletének hallatán rohamot kapott az áldozata, mentőt hívtak hozzá – fotók

2023. nov 30. 10:22
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Gabriella zokogásban tört ki / Fotó: Fuszek Gábor

Gabriella zokogásban tört ki / Fotó: Fuszek Gábor

Csaknem két évvel azután, hogy a kemecsei szemkinyomó rémként elhíresült férfi puszta kézzel megvakította a volt párját, a Nyíregyházi Törvényszéken ítéletet hirdettek az országos felháborodást kiváltó ügyben.

A tárgyalásra eljött az erőszakos többszörös visszaeső bűnöző áldozata, Lakatos Gabriella is, akit a testvére, Róbert támogatott a bíróság épületében. A fiatal nő pokoli időszakot tudhat maga mögött, de elképesztő akaratának és lelki erejének köszönhetően képes volt ismét összeszednie magát. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolt 35 éves férfit a debreceni börtön parancsnoki épületéből videóhíváson keresztül kapcsolták be a terembe, ahol 20 év fegyházra ítélték.

Az ügyészség korábban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre tett indítványt, a hozzátartozók és az áldozat is erre számított. Az ítélet kihirdetése után Gabriella és a testvére is zokogásban törtek ki. A tárgyalótermet is elhagyták, a nő pedig epilepsziás rohamot kapott. A földre esett, s attól tartottak, hogy lenyeli a nyelvét, a mentőket is kihívták hozzá.

Gabriella az ítélethirdetés után lett rosszul / Fotó: Fuszek Gábor

Gabriella az ítélethirdetés után lett rosszul / Fotó: Fuszek Gábor

A vád szerint Attila és Gabriella 2020 júliusától tartó szerelmi kapcsolata kiegyensúlyozatlan volt, többször szakítottak egymással. A nőt 2022. február 5-én is békülési szándékkal kereste fel a férfi Kemecsén, ám az udvaron összeszólalkoztak. Gy. Attila a nőt egy üres telekre vonszolta, ott a földre vitte, fojtogatni kezdte azért, hogy megölje.

Többen próbálták támogatni / Fotó: Fuszek Gábor

Többen próbálták támogatni / Fotó: Fuszek Gábor

A szerencsétlenül járt Gabriella azonban védekezett – többször is a felbőszült férfi ujjába harapott és segítségért kiabált –, ezért Gy. rendkívül nagy erővel, puszta kézzel, az ujjaival kinyomta mindkét szemgolyóját a szemgödörből, majd abban a hiszemben, hogy a nő életét kioltotta – illetve mert időközben a szomszédok megjelentek a helyszínen –, elmenekült. A kisgyermekes édesanya mindkét szemére elveszítette a látását, sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult. A halálos eredmény elmaradása a véletlenen és a tanúk megjelenésen múlott.

A vádlott / Fotó: Fuszek Gábor

A vádlott / Fotó: Fuszek Gábor

Gy. Attila a történtek óta nem először találkozik az áldozatával, az elmúlt másfél évben jó néhány tárgyalást tartottak a nő elrablása és korábbi bántalmazásai miatt. Abban az ügyben az év elején a férfit nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélték.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

megvakított nő

A verdikt kihirdetése után Gabriella és a testvére is zokogásban törtek ki. „Maga meg majd felel az Úr előtt ezért az ítéletért!” – üvöltötte oda a bírónőnek a megcsonkított nő, majd a testvérével elhagyták a termet. Miután kilépett a folyosóra, keserves sikításba kezdett és rángatózva összeesett. A súlyos epilepsziás roham alatt attól tartottak, lenyelheti a nyelvét. Gyorsan mentőt hívtak hozzá, a szakemberek pedig kórházba szállították.

– Gyalázatos ez az ítélet! – kezdte munkatusánknak a mentő mellett állva Róbert, az áldozat fivére. – Magyarországon egyre több nő szenved kapcsolaton belüli erőszakban. Tudomásunk van a rendőrségtől arról, hogy egyre több nőt terrorizál a párja azzal, hogy úgy fog járni, mint a megvakított lány. Az ítélettel példát kellett volna statuálni, hogy ezt nem lehet megtenni! – magyarázta feldúltan a fiatalember.

– Kegyetlenség, amin átmentünk, nem kívánom senkinek! Most újra kezdődik elölről az a nap, a horror. Számolnunk kellene visszafelé az éveket, de nem fogjuk. El kell menekülnünk az országból! Nem tudom még, hogy hogyan és mit fogok csinálni, de menekülnünk kell az országból, mert nincs más út. Nem fogom a gyerekét kitenni annak a veszélynek, hogy ez a nyomorult bosszút álljon! Iszonyatosan durva és megalázó a húgomra, ránk és az egész országra nézve ez az ítélet! – sírta el magát. Mint mondta, mindig próbáltak méltó módon viselkedni, de szerinte nincs értelme az érzéseiket visszafogni. A húgának soha nem volt korábban epilepsziás rohama, de ápolóként ő kezdte meg a folyosón az ellátását. Sokkoló pillanatok voltak, ami örökre bevésődött mindenki emlékezetébe.

Balogh Róbert sértetti képviselő szerint a bíróság helytelenül állapította meg a tényállást és a jogi minősítést is.

– A nem jogerős ítélet szerint Gy. Attila saját akaratából hagyott fel a bántalmazással, szerintünk viszont csak azért tette, mert azt hitte, hogy Gabriella már halott – mutatott rá az ügyvéd. Reméli, másodfokon már az igazságnak megfelelően járnak el.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

megvakított nő Kemecse Lakatos Gabriella ítélet