DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Hírösszefoglaló

Stake F1 Team és 2024-es versenynaptárak – az év első napjának hírei

Felfedte végleges nevét a Sauber csapata, miközben Toto Wolff arról beszélt, hogy a Mercedes nem akar a 2026-os szabályváltozásokra hagyatkozni.

Immár tizedik éve szavazta meg szerkesztőségünk az F1-es szezon legjeit, most pedig összesítjük, kik és mik kapták a Formula.hu díjait az elmúlt idényekben.

A Mercedes csapatfőnöke beismerte, hogy a 2022-es autó tervezési irányának megválasztásával követte el a legnagyobb hibáját az elmúlt években. Azt is megmagyarázta, miért tartották meg a koncepciót 2023-ra is.



Toto Wolff nem fogja hagyni, hogy a csapat egy helyben állva várja a 2026-os szabályváltozásokat és a velük érkező lehetőséget. A Mercedes még a szabályváltozások előtt nyerni akar.

Az év első napján bemutatták az Alfa Romeo új identitását: a Stake F1 Team hangzatos ígéretekkel érkezik. Autójukat, a C44-et február 5-én mutatják be.

Újév napján bejelentette hivatalos nevét a Sauber Formula-1-es csapata, amelynek a Stake nemcsak a főszponzorává vált, de a kizárólagos névadó szponzorává is, így a csapat neve a következő két szezonban Stake F1 Team lesz. Az ipar- és fogadóóriás vezetői így üdvözölték a bejelentést.

Ismét elkezdődött egy újabb esztendő, amely minden eddiginél sűrűbbnek ígérkezik autó-motorsportos szempontból, hiszen ahogy azt megszokhattuk, a legtöbb bajnokság egyre több versenyt igyekszik belezsúfolni az évbe. Az alábbiakban összeszedtük a teljesség igénye nélkül a legjelentősebb nemzetközi sorozatok 2024-es versenynaptárát.

A Sky Sports kommentátora, David Croft állítja azt, hogy az AlphaTauri leköszönő csapatfőnöke, Franz Tost mondta azt neki egy személyes beszélgetés közben, hogy két pilóta nem érdemli meg, hogy az F1-ben versenyezzen.

Összegyűjtöttük hogy szilvesztereztek a legnagyobb sztárok az autó- és motorsport világából. A legtöbben családjukkal, párjukkal töltötték az estét, de volt, aki egy házibulival várta 2024-et.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: