DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Egyéb

Harmadszor a világdöntőn a WMS csapata

A Willisits Team harmadjára vett részt a Franciacortán, immáron 22. alkalommal megrendezett EasyKart International Grand Finals versenyen. Több mint tíz országból 180 versenyző vett részt a versenyen.

Mivel az olaszországi szabályok szerint kilencéves kor alatt nem versenyezhettek a rendezvényen a gyerekek, így Kecskés Noel kizárólag az edzéseken és a versenyszimulációkon vett részt. Kapitány Dávid a tavalyi, középmezőnyben való küzdelmek után idén szintet lépett és minden versenyén a top tízben végzett az EasyKart 60 kategóriában.

Az egyik előfutamon a harmadik helyet is sikerült megszereznie, ezzel a nyolcadik pozícióból várta a döntőt. A kimondottan erős mezőnyben járt a 14. helyen is, de végül sikerült visszakapaszkodnia, és a kilencedik pozícióban ért célba. Szalay Sámuel sokat fejlődött a hétvégén és sikerült egyenes ágon bejutnia az A döntőbe, ott pedig kilenc pozíciót javítva a 22. helyen intette le a kockás zászló.

Az EasyKart 100 kategóriában három versenyzővel állt rajthoz a Willisits Motorsport csapata, és csak a tempót figyelembe véve mindhármukkal az A döntőbe várták magukat. A technika azonban kibabrált Varga Ákossal, aki így a vasárnapi B futamon a döntőbe jutásért versenyzett.

franciacorta



Ákos és ukrán ellenfele közel hét körön keresztül oda-vissza előzgették egymást, a célegyenesbe fej fej mellett érkeztek meg, de a WMS pilótája egy hajszállal előbb ért célba, így nemcsak a fináléba jutott be, hanem a B döntő dobogójának legfelső fokára is felállhatott, hogy aztán szóljon Erkel Ferenc műve, melyet Kölcsey Ferenc Himnusz című ódájának szavai ihlettek.

Ezen izgalmakat követően máris elrajtolt az A döntő, ahol a győzelemre is esélyes volt a WMS, ifjabb Willisits Vilmos révén, aki a harmadik helyről rajtolhatott. Vilo kétszer is átvette a vezetést az első körökben, de a hatodik körben leterelték a pályáról, és csak a 24. pozícióba tudott visszatérni. Még nála is rosszabbul járt a B döntőn győzedelmeskedő Varga Ákos, aki öt kör alatt nyolcat is előzött, mígnem hátulról felöklelték, és kénytelen volt feladni a versenyt.

Két pilótája maradt versenyben a csapatnak, ifjabb Willisits Vilmos és Somogyvári Soma, aki a 16. helyről indulva árnyékként követte a hatalmas felzárkózást bemutató Vilót, így a tizedik helyet szerezte meg, ifjabb Willisits Vilmos pedig egy büntetést követően a nyolcadik helyre lépett előre a versenyen megszerzett kilencedik pozícióból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: