DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

„Lewis a régi önmagát idézte 2023-ban, de mi lesz idén?”

Karun Chandhok szerint kiemelkedő teljesítményeket nyújtott tavaly Lewis Hamilton, a kérdés csak az, hogy a Mercedes tud-e megfelelő autót adni neki.

Lewis Hamiltont dicsérte Karun Chandhok, a Sky F1-es szakértője, korábbi pilóta. Chandhok szerint a hétszeres világbajnok 2023-ban újra korábbi önmagát idéző teljesítményt nyújtott a gyengébbre  sikerült 2022 után, amikor kikapott házon belül George Russelltől, és csak a hatodik helyet szerezte meg az egyéni tabellán.

2023-ban harmadikként zárt, ő lett a legeredményesebb nem Red Bull-pilóta, az időmérős döntetlen is inkább felé billen (átlagosan pár ezreddel Russell előtt járt, és ezúttal ő tudott pole-t szerezni, emlékezetes módon a Magyar Nagydíjon), a futamokon pedig nagyon egyértelműen győzte le a csapattársát a megszerzett pontok, a tabellán elfoglalt helyezés, a dobogós pozíciók, és az egymás elleni versenyeredmények terén is.

„Szerintem stabil élvet produkált. Voltak nagyszerű teljesítményei, Mexikóban különösen erős volt, Spanyolországban is remek teljesítménnyel jutott fel a dobogóra. Nagyon-nagyon erős, korábbi önmagát idéző Lewis Hamilton-produkciókat láthattunk, amikor kihozta a maximumot” – mondta Chandhok.

m385560_resize



Rámutatott arra is, hogy természetesen Hamiltonnak is voltak hibái, Katarban saját tévesztése miatt esett ki, Miamiban is elrontotta az időmérőt, és az év végén kicsit elfogyott, Las Vegasban és Abu Dhabiban sem találta az addigi formáját.

A korábbi versenyző szerint viszont a kérdés 2023 alapján nem az, hogy Hamilton képes lehet-e vb-címre esélyes teljesítményt nyújtani, hanem az, hogy a csapat képes lesz-e erre alkalmas autót tenni alá.

„Stabil szezonja volt Lewisnak, de nem érdekli a bajnoki harmadik hely. Szerintem ha megkérdezzük, hogy hányszor volt harmadik év végén, valószínűleg nem tudna rá válaszolni. Ő a győzelemért létezik, és számomra az a nagy kérdés, hogy vajon a Mercedes képes lesz-e kiszolgálni a pilótáit?” – morfondírozott Chandhok.

„Továbbra is fenntartom azt, hogy övék az F1 legerősebb pilótapárosa, mióta leigazolták George-ot. Semlegesként azt szeretnénk látni, hogy Max és a Ferrari ellen harcolnak a vb-címért.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: