DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Öt F1-es újonc is érkezhet 2025-ben?

Az idei szezon előtt korábban példátlan módon egyetlen F1-es csapat sem változtatott a felállásán, jövőre viszont egy sereg újonc érkezhet az egyik csapatfőnök szerint.

Mint arról sok szó esett mostanában, a szezon végén a jelenlegi mezőny kétharmadának lejár a szerződése, így komoly átrendeződés várható a pilótapiacon azt követően, hogy 2023 és 2024 között egyetlen változás sem történt – ami korábban sosem fordult elő az F1 történetében.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke most viszont komolyabb felfordulásra számít, ráadásul szerinte ez az év több fiatal versenyző számára is sorsfordító lehet: „Szerintem 2024 végén, ha már 2025-re is előretekintünk, nagy esély van arra, hogy fiatalok érkezzenek, mivel a mostani versenyzők egy része befejezheti a karrierjét.”

steiner-2023



„Egyesek nem teljesítenek majd olyan jól, hogy valaki szerződtesse őket, és lesznek, akik jobbnak látják azt, hogy kockáztassanak egy fiatallal, mint hogy megtartsanak valakit, aki nem hozza az eredményeket” – mondta az olasz sportvezető, aki szerint Oscar Piastri a legjobb példa arra, hogy nem kell félni a fiatalok beültetésétől:

„Mindenki tartott az újoncoktól, de ő megjött, és egyből jó volt. Ezt látva most azt mondhatjuk, hogy rendben, Piastrival működött, akkor miért ne sikerülhetne mással is?” – tette fel a költői kérdést Steiner, aki szerint akár a mezőny negyedét is újoncok alkothatják majd 2025-ben…

piastri-katar

„Miután 2024-ben nem volt változás, 2025-ben hirtelen akár három-négy-öt új srác is érkezhet. Szerintem ez benne van a pakliban.”

S hogy kikre gondolhat Steiner? A távozók közt szóba jöhet saját versenyzője, Kevin Magnussen, a Williams fiatalja, Logan Sargeant, a Red Bullnál alulteljesítő Sergio Perez, az Audivá változó Saubernél szereplő Guanyu Zhou, valamint Yuki Tsunoda is, míg a helyükre olyan fiatalok pályázhatnak, mint Oliver Bearman, Frederik Vesti, Theo Pourchaire, az idén már beugró Liam Lawson, vagy éppen Jack Doohan.

pourchaire-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: