DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Egyéb

A RAV4 harmincadik szülinapját ünnepelték a Macskaárvaházban

Harminc facsemete elültetésével, a világ legfiatalabb Toyota versenyzőjével ünneplik a környezettudatos RAV4 harmincadik szülinapját a Macskaárvaházban.
Különleges "árukapcsolásra" készül a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány nevű állat és természetvédő civil szervezet, amelynek megalakulása óta partnere a Toyota, és kuratóriumi tagja, Kiss Norbert ötszörös Európa-bajnok révén, folyamatosan jelen van a civil szervezet életében az autósport is.
 
Mint köztudott, idén ünnepli harmincadik születésnapját a világ legnépszerűbb SUV-je, a Toyota RAV4, amely hibrid hajtásával, kimagasló minőségével, takarékosságával és tartósságával a környezettudatos motorizációs törekvések egyik legszimpatikusabb szimbólumává vált világszerte.
 
Március 3-án, a Vadon Élő Állatok  Világnapján a vadállatok egyik kedvenc csemegéjének számító vadalma és vadkörte csemetékből 30-at ültetnek a civil aktivisták a Macskaárvaház melletti ártéri erdőbe, amely finom falatokat biztosít majd a környék vadon élő állatainak. A "vadbarát" gyümölcsfák telepítését a térség Toyota márkakereskedője, az Egerben, Jászberényben és Szolnokon is szalonnal, márkaszervízzel rendelkező Toyota Hering segíti. Az ültetés pedig az alapítvány legfiatalabb aktivistájára, a mindössze 11 esztendős Gilyén Krisztiánra vár, aki nem csak lelkes állatvédő, de - csapatban - már most szimulátor Európa és Német bajnok. Jelenleg pedig kedvenc márkájának, a Toyotának a spor autójával, egy Supra-val versenyez Ferrarik, BMW-k, Mercedes AMG-k ellen a FADX Racing GT4 virtuális versenysorozatában. 
 
"Természetesen meghívjunk a Toyota RAV4 hazai közösségének a tagjait is, mert azt szeretnénk, ha erre a harmindadik szülinapra a RAV4 minden generációjából érkezne legalább egy-egy autó, hiszen túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ennek a modellnek minden generációja egy legendája az autóiparnak" - fogalmazott Bóday Csilla a Macskaárvaház titkára, aki szintén egy RAV4 boldog tulajdonosa, amelyben már több száz mentett, sérült, beteg macska utazott egy jobb élet reményében.
 
"Vásárlóink, partnereink között sok környezettudatos, állat és természetszerető magánszemély és cég van, ráadásul mi magunk is ilyenek vagyunk, így öröm és büszkeség az együttműködés a Macskaárvaházzal" - fogalmazott Hering Tamás a Toyota Hering tulajdonosa, aki mind a Macskaárvaház Alapítvány melletti közösségi erdő létrehozásában, mind pedig az alapítvány által használt RAV4 szervizelésében évek óta részt vállal. 
 
A RAV4 harmincadik szülinappal egybekötött faültetésen részt vesz Varga Zsombor, a Toyota magyar importőr cégek PR igazgatója is, aki nem először jár a Macskaárvaházban.
"A világ legkörnyezettudatosabb autógyártójaként, és a hazai autópiac piacvezető szereplőjeként szívesen állunk olyan civil közösségek mellé, akiknek önkéntes munkája egyezik környezet és természetvédelmi elkötelezettségünkkel, ráadásul külön öröm, hogy a Kápolnán működő Macskaárvaház, a térség kitűnő Toyota kereskedőjével, a Hering csláddal is nagyszerű kapcsolatot ápol, ráadásul a kápolnai állatvédők ügyfélként is jelen vannak cégünk életében" - fogalmazott Varga Zsombor, hozzátéve: "a faültetés kiegészítéseként ő harminc madárbarát cserje elültetésével fogja növelni a Vadon élő Állatok Világnapja alkalmából a környék biodiverzitását, és egy rögtönzött RAV4 történelem órával felidézni a harmincadik születésnapját ünneplő legendás Toyota-modell elmúlt évtizedeit, korábbi modelljeit."
 
 
Mint megtudtuk: a Macskaárvaháznak egyelőre nincsen saját tulajdonú állatmentő autója, hiszen a civilszervezet önkéntesei közül mindenki saját költségén, saját tulajdonú járművét használja az alapítványi feladatok ellátására. Amennyiben azonban a több mint tíz éves állatvédő szervezet anyagi lehetőségei a jövőben ezt megengedik, szeretnének egy kifejezetten és kizárólagosan állatmentésre szolgáló autót beszerezni, amely - ha nem is RAV4 - de bizonyosan egy Toyota, feltehetően Yaris vagy Corolla lesz majd.  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: