DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Folyamatosan változni fog a Stake F1 Team neve

Idén már kétszer is bejelentette ugyan a nevét a Sauber F1-es istállója, ám úgy tűnik, hogy ez sem a végleges verzió lesz.

Hatévnyi partnerséget követően az Alfa Romeo 2023 végén kiszállt a Sauber Formula-1-es csapata mögül, s sokáig várattak bennünket, hogy mi is lesz az istálló pontos megnevezése az előttünk álló két szezonban.

Először azt jelentették be, hogy a streaming platform Kick lesz a kasztni névadó szponzora, majd Újév napján végre azt is megtudhattuk, hogy kikerül a Sauber név a hivatalos megnevezésből, s a csapat Stake F1 Team néven lesz jelen 2024-ben és 25-ben.



Csakhogy! Miután a Stake egy kriptovaluták használatával igénybe vehető online fogadóiroda és kaszinó, nem használhatják majd a Stake logóit, ezzel együtt pedig a megnevezést sem bizonyos futamokon, miután a szerencsejátékok reklámozása több országban is tiltott tevékenységnek minősül.

Így például Katarban, Spanyolországban, Belgiumban, vagy éppen Ausztráliában sem Stake F1 Teamnek foják nevezni az istállót, mint azt a Blackbook Motorsport a csapattól kapott közleményben megtudta. Ugyan ez még nem hivatalos, de minden bizonnyal a Kick F1 Team nevet veszi fel az istálló a szóban forgó versenyhétvégéken, ahogyan tavaly sem jelentek meg a szponzorlogók az autón a kérdéses futamokon.

Nincs azonban nagy gondban a Stake sem, hiszen a két cégnek ugyanaz a tulajdonosa, így bizonyára nem tapasztalnak majd nagy pénzügyi kiesést ezeken a futamokon.

2026-ban aztán érkezik az Audi, akik átveszik az irányítást a svájci istálló felett, de James Key szerint csak második évükre, 2027-re áll majd össze teljesen a projekt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: