DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Hírösszefoglaló

Változhat a Stake neve, elrajtolt a Dakar – péntek

Szezon közben több alkalommal is nevet változtathat a Stake F1 Teammé átalakuló Sauber csapata, eközben pedig kezdetét vette a 46. Dakar Rali.

A mai napon megkezdődött a 46. Dakar Rali, egyelőre egy 27 kilométeres prológgal, ami a motorosoknál már bele is számított az értékelésbe, az autósoknál és a kamionosoknál viszont csak a szombati első szakasz rajtsorrendjét határozta meg.

Közben napvilágot látott egy hajmeresztő felvétel az Ultimate Dakar Racing belsőkamerás videóján: az egyik bukkanó után a navigációt elrontó rivális szemből érkezet meg, nem tudták elkerülni az ütközést. Még az első éles szakasz előtt, a prológon…



A háromszoros F1-es világbajnok első fia, Lukas az élete első Dakarján vesz részt a napokban: egy T3-as Can-Ammel vesz részt a prológgal ma megkezdődő sivatagi száguldáson.

James Key szerint gőzerővel dolgoznak, építik a projektjüket, de valószínűleg az első évükben még nem lesz minden a helyén, annyi a fontos tennivaló.

Nem olyan egyszerű lemásolni mondjuk a Red Bullt: erről, ennek miértjéről beszélt több F1-es szakember is.

James Vowles szerint az F1-hez egyszerűen idő kell, meg kell tapasztalni mindent, ez az, amit élesben kellett megtennie Logan Sargeantnak.

Rengetegszer hallhattuk Lewis Hamiltont panaszkodni azt illetően, hogy mennyire elöl helyezkedik el a Mercedes ülése a többiekéhez képest. Úgy tűnik, hogy megszűnik ez a probléma a Mercedesnél.

Carlos Sainz úgy érzi, a stratégiai döntésekben sokat fejlődött a Ferrari a 2023-as szezonban, s szerinte nem ezen a területen kell a legtöbbet javulniuk.

Idén már kétszer is bejelentette ugyan a nevét a Sauber F1-es istállója, ám úgy tűnik, hogy ez sem a végleges verzió lesz. Valószínűleg sokszor fog nevet váltani az istálló év közben.

Lando Norrist sokszor azzal a kritikával illetik, hogy túl sokat ostorozza magát egy hiba miatt. A brit pilóta így tudja kihozni magából a legjobbját.

Wilson Fittipaldi még a karácsonyi ebéd során nyelt félre egy darab húst, és kapott szívrohamot, amiről felesége, Rita adott tájékoztatást január 4-én. A 80 esztendős Fittipaldit újraélesztették, kórházban van, de a családja várja, hogy felébredjen, ami egyelőre nem történt meg.

Az F1-ben elérhető sikerek továbbra is nagyrészt az autón múlnak, a pilóta csak nagyon kis százalékot tud hozzátenni – ezt erősítette meg most Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke is, aki azt mondta, hogy inkább Adrian Newey-t igazolná le az istállóhoz, és nem Max Verstappent.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt történt meg a GM és az Andretti bejelentése, az F1 vezetősége pedig azóta próbálja meggátolni a formáció érkezését.

Magasabb fokozatba kapcsolt a Varga Racing Team párosa a 2024-es Africa Eco Race negyedik szelektív szakaszán: a Varga Imre, Toma József Csimpi páros az eddigi legjobb napján van túl, az autósok között a 6. helyen zárták a napi penzumot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: