DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

A Red Bull nem akarta Ricciardót az AlphaTauriba ültetni

Peter Bayer elmesélte, hogy eleinte a Red Bull nem akarta engedni, hogy Daniel Ricciardót ültessék be Nyck de Vries helyére.

A Yuki Tsunoda, Nyck de Vries párossal vágott neki a 2023-as szezonnak az AlphaTauri istállója, azonban miután a holland pilóta teljesítménye jócskán elmaradt a várttól, az évet már Daniel Ricciardóval fejezték be, aki már a Hungaroringen leváltotta De Vriest.

Az AlphaTauri vezérigazgatója, Peter Bayer elárulta, hogy előkészített egy B tervet arra az esetre, ha a hollandot meneszteniük kell, de a Red Bull eleinte nem akart belemenni abba, hogy Daniel Ricciardo kapja meg az ülést.



„Úgy gondoltam, hogy Daniel megfelelő választás lehetne, hiszen tapasztalt és a segítségünkre lehetne. Gyorsan rengeteg energiát hozott a csapathoz, a szerelőink pedig boldogok voltak, hiszen végre történt valamiféle előrelépés.”

Ugyanakkor nem volt egyszerű az átállás, mint azt a Motorsport Magazinnak elmondta Bayer, ugyanis Dr. Helmut Marko és Christian Horner szerint Ricciardo még nem állt készen egy ekkora feladatra.

„Eleinte azt mondták nekem, hogy Daniel a Red Bull tartalékversenyzője, és ez így is fog maradni, de csak nem hagytuk békén őket. Aztán Silverstone-ban beült tesztelni a Red Bullba, előtte pedig Christian mondta nekem, hogy talán beszélhetünk erről a dologról. Daniel jó időket ment, így Marko azt mondta: »Miért ne,«, szóval onnantól nem is volt kérdéses, hogy Daniel érkezik hozzánk.”

Ricciardo végül hat pontot szerzett az AlphaTaurinak, amivel hozzásegítette az istállót a konstruktőri nyolcadik helyhez, miután sokáig a mezőny legvégén tanyáztak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: