Lelövi az 5G-s modemjét az Apple?

Korábban csak problémákról lehetett hallani, de most már a projekt bedőléséről érkeznek pletykák.

Az Apple még a 2019-es esztendő nyarán tette világossá, hogy saját 5G-s modem tervezésébe kezdenek. Tették ezt azzal, hogy bejelentkeztek az Intel modem üzletágáért, amit végül fel is vásároltak. Azóta viszont ígéreteknél tovább nem jutott a cég, és az utóbbi időben már több alkalommal is voltak riportok a tervezett termékek problémáiról. Annyi bizonyos, hogy az eredeti, 2023-as céldátumból már nem lesz semmi.

Az nyilván világos, hogy nem alakul minden a tervek szerint, ráadásul az Intel modem üzletága eleve versenyképtelen volt a főbb konkurensekkel szemben, tehát nem csak egy működőképes terméket kellene leraknia az Apple-nek az asztalra, hanem a tetemes versenyhátrányt is be kellene hozni. A cupertinói cég helyzete így egyáltalán nem egyszerű, és a friss pletykák szerint már maga a projekt is a bedőlés határán van.

Az elmúlt napokban számos helyről érkeztek olyan meg nem erősített riportok, hogy saját 5G-s modem fejlesztése kudarcot vallott, és az Apple le is lövi a további tervezést. Utóbbi az iparági szakemberek szerint azért még nem valószínű, de abban mindenki egyetért, hogy látványosan nem történik ezen a területen semmi, és a legutóbbi információk szerint 2026-ban várható az első olyan iPhone, ami saját 5G-s modemet kaphat, ráadásul kizárólag olcsó, SE kiadáson belül. Ez az eredeti célhoz viszonyítva három éves csúszás lenne, persze csak akkor, ha mostantól sikerül mindent a terveknek megfelelően kivitelezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés