Házilag 32 GB RAM-ot kapott az ASUS ROG Ally

A SlickBuys Mods and Repairs nevű YouTube csatorna prezentálta a nem szokványos módosítást.

Tavasszal mutatkozott be az ASUS ROG Ally nevű kézikonzol, amely nemrég bővült egy pénztárcabarát verzióval, viszont a gyártó drágább, több memóriával rendelkező modellt egyelőre nem tervez. Ez azt jelenti, hogy a 16 GB-os verzió a plafon, ami egyébként bőven elég a termékkategórián belül, de a  SlickBuys Mods and Repairs nevű YouTube csatorna ezt másképp gondolja, így házilag továbbfejlesztették az ASUS üdvöskéjét.

Az érintett szakemberek az eredeti Samsung LPDDR5 szabványú memóriákat LPDDR5X-re cserélték, így nem csupán 16-ről 32 GB-ra növelték a rendszermemória kapacitását, hanem az effektív órajel is 7,5 GHz-re ugrott 6,4 GHz-ről. Ehhez persze nem volt elég csupán a memóriákat cserélni, a BIOS chipet is át kellett programozni, ami nem túl egyszerű feladat, de kivitelezhető.

Sajnos teszteket nem végeztek a "továbbfejlesztés" után, de valószínűleg nagymértékű gyorsulásra nem érdemes számítani, bár a magasabb effektív memória-órajel némi extra tempót biztosíthat olyan helyzetekben, ahol a memória-sávszélesség limitáló lehet.

A SlickBuys Mods and Repairs egyébként – előre megbeszélt ár mellett – bárkinek elvégzi a fenti módosítást, ha arra igény mutatkozik, de ki kell emelni, hogy ez a garancia elvesztésével jár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés