A szokásosnál több újítást hozott az új AIDA64

A 7.00-s verzió némileg megújított felhasználói felületet kínál.

A FinalWire kiadta az AIDA64 nevű rendszerdiagnosztikai program legújabb, 7.00-s verzióját, amelynek fő újítása az átalakított felhasználói felület, illetve a konfigurálható eszköztár. Az új felület kapcsán megtudtuk, hogy a sötét mód későbbi implementálhatósága miatt volt rá szükség, a régi megoldás ugyanis erre alkalmatlannak bizonyult.

Természetesen – ahogy az lenni szokott – a funkcionális fejlesztések sem maradtak el, így AVX-512 optimalizálást kapott a Ryzen Threadripper 7000 sorozat, AVX2 optimalizálásban részesült a Meteor Lake kódnevű, érkező Intel processzor, kibővített támogatáshoz jutottak a Socket TR5-ös alaplapok, ideértve az AMD TRX50 és WRX90 vezérlőhidak megfelelő kezelését, és nem elhanyagolható módon a Windows 11 2023 Update-jét is jól ismeri fel az alkalmazás.


[+]

A fentiek mellett a még fejlesztés alatt álló, Intel Arrow Lake és Lunar Lake kódnevű processzorok bővített, a Clearwater Forest és Panther Lake opciók pedig előzetes támogatást kaptak, elérhetővé váltak az AMD Radeon RX 6750 GRE és az NVIDIA GeForce RTX 4080 Super VGA-kra vonatkozó információk, továbbá az ACPI 6.5 kezelése is megoldott.

A Windows 11, 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP, 2000, Me, NT 4.0, 98 és 95 operációs rendszerrel kompatibilis AIDA64 7.00-s verziója letölthető a hivatalos weboldalról. A megszokott próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart. A program automatikus frissítésre is képes, amelynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. Választható a frissítések keresési gyakorisága, illetve opcionális frissítési csomag mentése helyi mappába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés