DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: Nem George-ra figyeltem, gondjaim voltak

A Mercedes szerint féktesztelte George Russellt Fernando Alonso, ez okozta a brit balesetet az ausztrál F1-es futam végén. Alonso elmondta az ő verzióját.

Azért idézték be az Ausztrál Nagydíj után a versenyfelügyelők Fernando Alonsót, mert az adatokból az látszik, hogy szerepet játszhatott George Russell utolsó előtti körben történt balesetében – úgy tűnik, hogy jóval korábban elvette a gázt, Russell hirtelen ráesett, majd a spanyol újra felgyorsult, de a brit már nem tudott mit tenni.

Russell úgy fogalmazott, hogy senkit nem vádol semmivel, nem tudja, hogy mi történt, de ő hibázott, ő nem számított arra, hogy ennyire ráesik Alonsóra, az adatokat viszont már ő is megnézte, és látja, hogy a spanyol előbb indokolatlanul lelassult, majd újra a gázra lépett.

Erről kérdezték Alonsót is:

„Nos, nyilvánvalóan magam elő koncentráltam és nem magam mögé” – reagálta az Aston Martin pilótája arra, hogy vajon féktesztelte-e Russellt.

f1-alonso-astonmartin-melbourne-2024



„Voltak technikai gondjaim az akkumulátorral az utolsó nagyjából tizenöt körben, szóval eléggé szenvedtem a futam hajrájában, de nem tudok a mögöttem haladóra figyelni. De szerencsére George rendben van, amikor láttam az autót, eléggé aggódtam” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

„Persze tudtam, hogy közelít rám, és hogy DRS-távolságon belül van öt-hat kör óta, közel volt hozzám. Én próbáltam időmérős köröket teljesíteni, és maximalizálni a tempómat. De nem volt ez egy könnyű futam és egy könnyű hétvége a tempónk terén, ma nyilvánvalóan szerencsénk volt a taktikával, amikor Lewis kiesett és jött a virtuális biztonsági autó, de nem kendőzhetjük el, hogy nem volt jó a tempónk egész hétvégén” – összegzett Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: