DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Minden versenyzőnek ajánlom a vakbélműtétet” – Sainz a hullámvasúton

Az élet néha őrületes – összegezte két héttel operációja után az F1-es Ausztrál Nagydíj nyertese. Nem voltak nagy fájdalmai, azt viszont sajnálja, hogy nem csapott össze Verstappennel.

Mindössze két héttel ezelőtti vakbélműtétje – és a Szaúd-arábiai Nagydíj kihagyása után – Carlos Sainz meseszerű futamgyőzelmet szerzett Ausztráliában. „Tetszik ez a hullámvasút, az élet hihetetlen néha!” – mondta már a leintés után, a csapatrádióban a spanyol versenyző, aki attól kezdődve kezében tartotta a versenyt, hogy a második körben megelőzte a pole-pozícióból kezdő Max Verstappent.

A pályafutása harmadik győzelmét jegyző Sainz elénekelte a Smooth Operatort, majd az interjúkészítő szerepében debütáló Günther Steinernek beszélt a megélt „hullámvasútról”:

„Nagyon jó verseny volt, én is kiválóan érzem magam. Természetesen fizikai szempontból éreztem egy kis feszességet, de szerencsém, hogy egyedül voltam, így tudtam menedzselni a tempót, gumikat, mindent, amit kell. Szerencsére nem ez volt minden idők legkeményebb versenye” – beszélt az első nyilatkozatban arról, mennyire hátráltatta a friss műtét.



„Nagyon boldog vagyok, nagyon örülök a csapatnak és annak is, hogy Charles-lal együtt 1-2-es eredményt értünk el. Ez a bizonyítéka, hogy a kemény munka kifizetődik, az élet pedig néha őrületes. Ami az év elejétől fogva történt, a bahreini dobogó, a vakbélműtét, a visszatérés és most a győzelem… Hullámvasút volt, de szeretem, és extrém boldog vagyok” – lelkesedett Sainz, aztán poénkodva azt is hozzátette: „Minden versenyzőnek ajánlom, hogy vetessék ki!”

Sajnálja, hogy nem küzdöttek meg Verstappennel az első helyért

A döntő előzés már a futam kezdetén megtörtént. A Red Bull jobb hátsó fékje a manővert követően kezdett el füstölni: Sainz szerint a helycsere pillanatában még nem volt egyértelmű, Verstappennek problémája van-e.

„Az első körben éreztem, hogy tudom tartani vele a tempót, próbáltam a DRS-re menni, aminek a hatása nagyon erős ezen a pályán. Aztán a hármas kanyarban hibázott, az volt az esélyem közelíteni és előzni. Akkor kezdett el küszködni a fékkel, amikor már mögöttem volt, és ezzel vége volt a versenyének. Ezt sajnálom, mert nagyon jó harcot vívhattunk volna az első helyért, de azért örülök, hogy megszereztem a győzelmet, neki volt már belőle bőven! Örülök, hogy ismét itt állok.”

„A második körben, amikor vezettem, már tudtam, hogy sikerülhet, főleg tiszta levegőben, csak a gumik menedzselésére összpontosítva. Persze a fejemben végig ott volt, hogy benne van egy biztonsági autó vagy piros zászló veszélye, de szerencsére tiszta futam volt. George-ot sajnáltam, nagy balesete volt, remélem, rendben van. Be tudtam hozni a végén, ami nagyszerű érzés” – nyilatkozta Steinernek a friss háromszoros nagydíjgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: