DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Jobb tempónk volt, mint Charles-nak” – Norris

A második helyre is látott esélyt, de így sem elégedetlen az F1-es Ausztrál Nagydíjon elért dobogójával a McLaren britje, aki szerint közelednek a céljukhoz.

Lando Norris a McLaren idei első dobogós helyezését szerezte a Formula-1-es Ausztrál Nagydíjon a harmadik helyével. Ehhez persze kellett Max Verstappen fékprobléma miatti kiesése is, valamint az is, hogy a wokingi istálló megkérje Oscar Piastrit, hogy engedje el a britet – jóllehet, Norris eleve a kerékcserék során került csapattársa és Charles Leclerc mögé.

f1-norris-mclaren-melbourne-1



A hatodik idényét teljesítő pilóta egyébként még a monacói ellen is esélyesnek érezte magát vasárnap – így nyilatkozott a leintést követően az interjúkat készítő Günther Steinernek:

„Nagyon jó nap volt ez számunkra. Nagyon boldog vagyok, büszke vagyok a csapatra, a harmadik és negyedik hely igen sok pontot jelent a bajnokságban, ami az elsődleges. Lemaradtunk Charles-ról, szerintem a tempónk egy kicsit jobb volt, de elénk vágott az első etap végén. Szóval volt talán némi reményünk a második helyre, úgy vélem, a tempónk elég erős volt ehhez ma.”

„De a Ferrari és Carlos remek munkát végzett, úgyhogy le a kalappal előttük, egész hétvégén gyorsak voltak. Jól éreztem magam, úgy éreztem, jól tudom kezelni a gumikat, ami jó előrelépést jelent. Talán nem is számítottunk rá, hogy dobogóra állhatunk, úgyhogy nagyon örülök.”

f1-norris-mclaren-melbourne-2

További lépések kellenek még a győzelemhez

A McLaren tehát a második legtöbb pontot szerezte a csapatok között Melbourne-ben, Norris azonban elmondta, hogy egyelőre még tempóból nem tudják felvenni a versenyt a Red Bull-lal és a Ferrarival:

„Egyértelmű, hogy ez a pálya kicsit jobban passzol hozzánk, úgyhogy tudtuk nyomni neki” – magyarázta a versenyző. „Még azért szükségünk van egy lépésre ahhoz, hogy elérjük a Ferrarit és a Red Bullt, ők még mindig egy vagy két lépéssel előttünk járnak.”

„Úgyhogy fel kell zárkóznunk, de egyértelmű, hogy közeledünk, és az ilyen napok pontosan azt bizonyítják, hogy ezt tesszük. Nagy köszönet mindenkinek a McLarennél. Közeledünk a célunkhoz, jó érzés újra dobogóra állni, és remélhetőleg még sok további pódiumot szerezhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: