DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Nem változtatott az eredményen az utasítás” – Norris

Lando Norris szerint akkor sem változott volna a verseny végeredménye, ha a csapat nem rendeli el a pozíciócserét – ezzel csak esélyt adtak maguknak Leclerc gyorsabb utolérésére.

Az Ausztrál Nagydíjat a harmadik helyen záró Lando Norris szerint a rádiózás Oscar Piastri részére – melynek fejében el kellett engednie a hazai fiatalnak a britet az első kerékcserés alávágást követően – szükséges volt a Leclerc elleni harcban, ám a végeredmény akkor is ez lenne, ha önerőből kellett volna megelőznie. Ezzel az ausztrál is egyetért – korrekt döntésnek tartotta a csapat részéről.

„Sokkal gyorsabb voltam, így mindenképp megelőztem volna. Az ilyen dolgoknak nem szeretjük sokáig halogatni a megtörténését” – fogalmazott Norris a Planet F1 oldalának. „Minél hosszabb időt töltöttem volna mögötte, annál jobban csökkentettük volna annak az esélyét, hogy megpróbáljam Charles-t megelőzni.”



„Szóval nem gondolom, hogy az utasítás változtatott volna az eredményen. Megkönnyítette az életem és tudott csapatban gondolkozni, amiért köszönettel tartozom neki” – nyilatkozott Piastriról a brit. „Tiszteletben tartjuk egymást az ehhez hasonló helyzetekben.”

„Nem gondolom, hogy az eredményen változtatott volna, azonban tisztában vagyok vele, hogy minden pilóta szeretne az otthoni futamán a pódiumon ünnepelni. Ennek az értékéből semmit sem vennék el, így abból sem, amit Oscar tett a csapatunkért. Ám az eredmény ugyan ez lett volna, helyszíntől függetlenül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: