DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Marko: Checo visszafelé haladt!

Verstappen valószínűleg akkor se nyerte volna meg a versenyt, ha nem esik ki – erre utalnak Helmut Marko szavai, aki szerint Perez nem lehet annyival lassabb, mint amennyit kapott.

Az Ausztrál Nagydíjat követően az ötödik helyen záró Sergio Perez úgy értékelte a versenyt, hogy a nagydíj elején kieső csapattársa, Max Verstappen sem győzhette volna le a vártnál erősebb Ferrarival ihletett formában versenyző Carlos Sainzot. Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója pedig úgy tűnik, egyetért ezzel a véleménnyel…

„Néha két másodperccel lassabbak voltunk az élen állóknál” – utalt Marko a mexikói versenyző tempójára a Motorsport-Magazinnak nyilatkozva. „Ezt meg kell vizsgálnunk, talán a körülményekhez képest túl magas volt a guminyomás, vagy rossz volt a beállítás.”

perez-melbourne



„Mert a két másodperc nem egyszerűen annyi, hogy Checo lassabb” – mondta a veterán osztrák, s így összegezte a történteket: „Összességében egy nehéz hétvége volt. Az, hogy mégis megszereztük a pole-pozíciót, nagyon meglepő volt.”

Marko természetesen a Red Bull tulajdonában lévő ServusTV-nek is értékelte a történteket, s azt nem mulasztotta el kiemelni, hogy Verstappen eleinte a versenyének véget vető fékhiba ellenére is tudta tartani a lépést Sainz Ferrarijával:

marko-melbourne

„Maxnál láthattuk, hogy a fékproblémák ellenére is képes volt tartani a tempót az első körökben. Checo viszont visszafelé ment. De miért? Időnként két másodperccel voltunk lassabbak a versenyben vezetőnél” – mondta Marko, majd így zárta a szavait:

„Azt hittük, hogy megoldottuk a problémákat, ami szerintem Max esetében így is volt. De ahogy mondtam, Checo versenyeredménye azért elgondolkodtat minket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: