DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Marko ultimátumot adott Ricciardónak?

Állítólag ha azonnal nem szedi össze magát és nem javul jelentősen a Japán, valamint a Kínai Nagydíjon, akkor végleg lezárulhat az F1-es karrierje.

Egy sajtóértesülés szerint két futam maradhatott Daniel Ricciardo F1-es karrierjéből: a New Zealand Herald arról számolt be, hogy dr. Helmut Marko ultimátumot adott Ricciardónak, vagyis amennyiben nem javul fel és nem szerepel jól Japánban és Kínában, úgy lecserélik Liam Lawsonra.

A 34 esztendős versenyző 2022 végén egyszer már kikopott az F1-ből, a McLaren jelentős pénzt is hajlandó volt fizetni azért, hogy kitehesse az autójából a motivációját és sebességét vesztett ausztrált honfitársa, az F1-ben akkor még egy métert sem vezető Oscar Piastri kedvéért.

Ricciardónak a Red Bull mentőövet dobott, de saját bevallásuk szerint eleinte rá sem ismertek korábbi versenyzőjükre a szimulátoros munkák során. Később azért elkezdett visszatérni régebbi önmagához, és dr. Helmut Markóék az év közepén úgy döntöttek, hogy felkészült a visszatérésre: elküldték az újonc Nyck de Vriest, és Ricciardót év közben beültették az AlphaTauriba.

f1-ricciardo-redbull



Az ausztrál nem kezdett rosszul, de aztán Zandvoortban eltört a keze, és a helyén debütáló Liam Lawson olyan meggyőző produkciókat nyújtott a távollétében, hogy megkérdőjeleződött Ricciardo helye. Eleinte még Sergio Perez fő kihívójának tartották, aki akár 2024-re átveheti a mexikói helyét a Red Bullnál Max Verstappen mellett, jelenleg viszont ott tartunk, hogy bár a Visa Cash App RB egyik ülését azért megkapta erre az évre, de túlságosan nem érdemes már berendezkednie.

Eddig háromból háromszor kapott ki csapattársától, a szintén nem túl magasan jegyzett Yuki Tsunodától, ezen a hétvégén, saját közönsége előbb, Melbourne-ben meglehetősen csúnyán, és bár Bahreinben a csapat még megoldotta, hogy ő végezzen előrébb és nem a japán, de kezd tarthatatlanná válni a produkciója.

Lawson maga már beszélt is arról nemrég, hogy frusztráló számára a partvonalon kívülről nézni az eseményeket, Marko pedig Szaúd-Arábia után fogalmazott úgy, hogy egyébként Ricciardo és Tsunoda is lassú a futamokon, de Ricciardo az időmérőkön is az, úgyhogy neki nagyon hamar elő kell állnia valamivel. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ha ismét kiteszik egy ülésből Ricciardót, az biztosan az F1-es karrierje lezárultát jelenti.

Erre jött rá a melbourne-i borzalom, amely után állítólag megérkezett az ultimátum, bár ezt egyelőre kezeljük fenntartásokkal, hiszen a hír Új-Zélandról érkezett, ahol nyilvánvalóan Lawson szerepléséért szorítanak. Ők egyébként egyúttal azt is hozzátették, hogy szerintük természetesen 2025-re Sergio Perez helye járna már a fiatalnak...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: