DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Tsunodának fejlődnie kell a Red Bullhoz”

„Egy fecske nem csinál nyarat” – jelezte Helmut Marko, aki ugyan dicsérte a japánt az F1-es Ausztrál Nagydíj után, de szerinte ez még kevés az anyacsapathoz.

A Formula-1-es mezőny második felébe tartozó öt csapat idei legjobb eredményét érte el az Ausztrál Nagydíjon Yuki Tsunoda, aki Max Verstappen, Lewis Hamilton és George Russell kieséséből is profitálva eredetileg a nyolcadik helyen látta meg a kockás zászlót, majd Fernando Alonso utólagos időbüntetése révén még egy pozíciót javítva végül hetedikként értékelték.

Ezzel a japán pilóta összesen hat világbajnoki pontot gyűjtött, aminek köszönhetően a Visa Cash App RB egyből felugrott a konstruktőri tabellán is a hatodik helyre, átlépve a kettős pontszerzést elkönyvelő Haast.

f1-tsunoda-rb-melbourne-1



Mindezt azok után érte el Tsunoda, hogy a Red Bull F1-es sportszakmai tanácsadója az elmúlt hetekben többször is kritizálta a Visa RB pilótáit – mindenekelőtt persze a japántól is elmaradó Daniel Ricciardót –, hogy egyszerűen túl lassúak a futamokon.

Markónak most természetesen nem volt rossz szava a negyedik F1-es idényét teljesítő pilótára, ugyanakkor azt is rögtön hozzátette a melbourne-i versenyt követően, hogy ahhoz, hogy Tsunoda opcióként merülhessen fel akár a Red Bull ülésével kapcsolatban, még javulnia kell a versenyző teljesítményének:

„Minden körében versenyképes volt és nem csinált semmi rosszat, végig nyugodt volt. De ahogy tartja a mondás: egy fecske nem csinál nyarat. Szóval előbb fejlődnie kell ahhoz, hogy ilyen tekintetben számításba vegyük” – nyilatkozta Marko a Motorsport.com portálnak.

f1-tsunoda-rb-melbourne-2

A 80 éves szakemberhez hasonló véleményt fogalmazott az évad harmadik futamát követően a Visa Cash App RB idény elején pozícióba került új csapatfőnöke, Laurent Mekies is:

„Yuki egy gyors és jól irányított versenyt teljesített ahhoz, hogy a teljes középmezőny élén zárjon és megszerezze a szezonbeli első pontjainkat. Egész hétvégén egyetlen hibát sem követett el, és higgadtan és eltökélten gyorsult edzésről edzésre.”

Marko fejlődésre biztató szavai ellenére így is úgy fest, hogy Tsunoda járhat közelebb a Red Bullhoz vagy legalább az energiaitalosok kötelékein belül maradáshoz, hiszen sajtóértesülések szerint eközben Ricciardo kétfutamos ultimátumot kapott – erről itt írtunk bővebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: