DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Műanyag ablakok személyes igényeire szabva, egyedi méretben

A minőségi műanyag nyílászárók előnyeihez kétség nem férhet, megfelelnek az épületszerkezetekkel szemben támasztott szigorú követelményeknek, esztétikailag is a maximumot nyújtják, mindemellett pedig az egyedi elképzelésekhez szabhatók.

Egy új családi ház építése nagy öröm és nagyszerű lehetőség az álmok beteljesítéséhez, és ebben ma már szinte semmi nem gátolja az építtetőket, ugyanis az egyedi tervek is valóra válthatók. A sztenderd méretek mellett lehetőség van egyedi méretű és formájú nyílászárókat is rendelni, az Ablak Outlet prémium Kömmerling profilokból szinte minden igény megvalósítható. 

Ez jó megoldás lehet abban az esetben is, ha Ön egy régi építésű vagy műemlék jellegű házban lakik, és a meglévő, nem a mai szabványoknak megfelelő méretű ajtók és ablakok korszerűsítését tervezi. 

 

Ideális nyílászárók a korszerű otthonokba

Az ablakok funkciója alapvetően a lakóterek természetes megvilágítása és a szellőzés biztosítása, de a mai korszerű nyílászárók szerepe összetett és rendkívül fontos, ugyanis az épület hő- és hangszigetelésében is részt vesznek. A jól megválasztott minőségi nyílászárók révén jelentős, akár 30-40%-os fűtési költség is megtakarítható, ami a mai energiaárak mellett igen kedvező. 

ablakoutlet.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1



Persze nem minden típusú nyílászáró teljesíti ezeket a követelményeket, így vásárlás előtt érdemes alaposan tájékozódni, és a lehető legjobbat választani, annál is inkább, mert ezeknek a szerkezeteknek az elvárt élettartama több évtized. 

A döntést befolyásolhatja a karbantartási igény is. Bár a fa rendkívül dekoratív és melegséget sugárzó építőanyag, esztétikája megőrzése érdekében rendszeres utókezelést igényel. Így ha se ideje, se kedve ezzel foglalkozni, a műanyag vagy az alumínium nyílászárók jelenthetnek jó választást. 

 

Változatos műanyag ablakok

Amennyiben a kiváló tulajdonságokkal rendelkező műanyag nyílászárók mellett teszi le a voksát, több gyártó különféle termékeiből választhat. Mivel hosszú távú befektetésről van szó, érdemes mélyebben a pénztárcába nyúlni és a magasabb minőséget választani. A prémium profilokból korszerű 2 vagy 3 rétegű üvegezéssel készült szerkezetek nemcsak esztétikájukban kínálnak többet az olcsóbb változatoknál, de hőszigetelő és akusztikai tulajdonságaikban is időtálló megoldást nyújtanak. 

A fa látványáról sem kell lemondania, famintázatú, gondozásmentes műanyag profil, illetve számos klasszikus és divatos szín közül választhat az épület stílusának megfelelően. Az alapanyag nagy előnye a minimális karbantartási igény, amely kényelmessé teszi a használatát.

 

Műanyag nyílászáró, ahogy Ön szeretné

Bár számtalan méret áll rendelkezésre, a szabványos méretek mellett lehetősége van egyedi méretű és formájú műanyag ablakokat választani, amennyiben az építész az Ön elképzelései szerint nem klasszikus méretben és formában tervezte meg azokat, vagy a meglévő szerkezetek a mértékadó paraméterektől eltérőek. 

Tudnia kell, hogy az egyedi megrendelések ára magasabb lehet, illetve a gyártás is hosszabb időt vehet igénybe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: