DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Így áll Albon sérült autójának a javítása

A Williams egy versenyautóval teljesítette az Ausztrál Nagydíjat, miután Alexander Albon a melbourne-i első szabadedzésen összetörte az FW46-ot, autója pedig olyan mértékű károkat szenvedett, melyet tartalék karosszéria híján nem tudott orvosolni a Williams.

Albon ennek ellenére mégis versenyzett Ausztráliában, a csapatvezetés ugyanis úgy döntött, hogy a brit-thai versenyzőnek adják Logan Sargeant versenygépét, így a második F1-es szezonját kezdő Sargeant csak a garázsból figyelhette az Ausztrál Nagydíj történéseit. Az ügy hátteréről korábban részletesen is beszámoltunk a Formula.hu-n.

James Vowles, a Williams csapatfőnöke a sérült karosszéria javításának folyamatáról beszélt, mellyel elmondása szerint jól állnak.

„Magabiztos vagyok azt illetően, hogy képesek leszünk megjavítani a karosszériát. Biztosítottuk azt, hogy az autó hamar visszaérjen a gyárba, ami már hétfőn hajnali kettő órakor meg is érkezett a főhadiszállásunkra. Ezt követően a csapattagok rögtön nekiláttak a javítási munkálatoknak” – mondta Vowles.



„Azt látom, hogy jól állunk, a karosszéria időben el fog készülni Suzukára. A javításra való felkészülést egyébként már Melbourne-ben elkezdtük. Fotókat készítettünk a sérülésekről, illetve a roncsolásmentes tesztelés módszerét is alkalmaztuk. Ezeknek a megoldásoknak köszönhetően könnyedén képet tudtunk szerezni arról, hogy mekkora sérülést szenvedett az autó. Az előkészületek kulcsfontosságúak voltak, hiszen hétfő hajnali kettőkor már rögtön neki tudtunk látni a munkálatoknak, nem pedig akkor kellett kitalálnunk, hogy mit fogunk csinálni, hanem konkrét tervünk volt a javítást illetően.”

„Suzukában tehát nagyobb problémák nélkül, két autóval fogunk rajthoz állni” – tette hozzá a Williams csapatvezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: