DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Gasly azért maradhat, mert az Alpine gyári csapat?

Semmiképp sem az Alpine a legjobb hely jelenleg, ahol egy F1-es pilóta versenyezhet, de Pierre Gasly számára fontos érvet jelent, hogy egy gyári istálló alkalmazottja.

Pierre Gasly nincs egyszerű helyzetben, hiszen miközben a felbolyduló F1-es pilótapiac számos lehetőséget tartogathat a számára, azonban ha biztosra akar menni, jelenlegi csapata, az Alpine minden bizonnyal boldogan tartaná meg őt a továbbiakban is – azonban az istálló rendkívül gyenge formája miatt jelenleg egyértelműen nem a francia csapat a legvonzóbb alternatíva a számára.

gasly-saudi



Azonban van egy erős érv az Alpine mellett, mégpedig az, hogy gyári csapat, és ennek fontosságát Gasly hangsúlyozta is összehasonlítva korábbi tapasztalataival, amelyeket egy függő helyzetben lévő csapatnál, a faenzai istállónál szerzett: „Egy gyári csapat számára nincs határ, csak magadnak szabsz határokat, annyit fejleszthetsz és fektethetsz be, amennyit csak akarsz.”

„Ezt mindenképp előnynek látom az Alpine esetében, és nyilvánvalóan a finanszírozás nem is kérdéses. Ezért hiszem, hogy sem magunk, sem a jövőhöz való hozzáállásunk kapcsán nincsenek korlátok” – mondta Gasly, aki azt is megerősítette, hogy a jövővel kapcsolatos döntését befolyásolja, hogyan alakul a közeljövő az Alpine számára.

gasly-2024-bahrein

„Meg kell értenünk, mi van a kezünkben, az autót, a koncepciót, a benne rejlő potenciált. "Még fontosabb annak megértése, hogy mit csinálunk. 2026-ban nagy szabályváltozások érkeznek, ami minden csapat számára kihívás lesz, mind a motort, mind az autót tekintve” – mondta, majd hozátette:

„Nem arról van szó, hogy az autónk koncepciója nem működik, vagy hogy nem tudjuk, hogy mit csinálunk, de nagyon fontos, hogy képesek legyünk azonosítani a problémákat, megérteni őket, és megoldásokkal tudjunk előállni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: