DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Hírösszefoglaló

Nem áprilisi tréfa volt – hétfői hírek

Húsvéthétfőre, ráadásul az álhírek „ünnepére” időzítették a nagy bejelentést: egy kézbe került az F1 és a MotoGP – ez volt a hétfői nap legfontosabb híre, de azért másról is beszámolhattunk.

Esti hírösszefoglalónk élére kívánkozik a nap messze legfontosabb híre, miszerint az F1-et birtokoló Liberty Media a MotoGP-t is felvásárolta, ezzel egy kézbe került a két- és a négykerekű versenyzés csúcsszériája. FormulaPlusz rovatunkban arról értekeztünk, milyen előnye és milyen hátránya lehet az üzletnek a MotoGP számára.

acosta



Természetesen F1-es híreink is voltak ma, melyek egy része még az Ausztrál Nagydíjra tekint vissza, így például Christian Horner azon megnyilvánulása, mellyel pilótáját, a háromszoros világbajnok Max Verstappent dicsérte meg azért, hogy milyen éretten viselte a melbourne-i kiesést – Günther Steiner korábbi Haas-vezér pedig arról beszélt, hogy nincsenek rossz érzései egykori csapata jó formája miatt.

Szintén a versenyzői reakciók témaköréhez kapcsolódik Yuki Tsunoda nyilatkozata, aki elmondta, hogy elkezdett dolgozni a rá nagyon is jellemző dühkitöréseken, és úgy érzi, Dzsiddában ennek első eredményét láthattuk.

tsunoda-saudi-1

Carlos Sainzról többen is véleményt formáltak ma, az egykori F1-es pilóta és népszerű televíziós szakértő, Christian Danner szerint remek formája fejvakarást okoz a Ferrari berkein belül, míg két másik F1-es személyiség óva intette Sainzot attól, hogy az Audihoz szerződjön.

Sainz természetesen szerepel a Lewis Hamilton utódját kereső Mercedes kívánságlistáján, méghozzá a sejtések szerint egészen magasan. Toto Wolff maga négy embert említett meg, köztük a spanyolt, s arról is beszélt, milyen érv szól Andrea Kimi Antonelli beültetése ellen.

verstappen-alonso-sainz

A hétvégén a Japán Nagydíjjal folytatódik az F1-es szezon, ahol a tavalyi Holland Nagydíj óta először esős futamot rendezhetnek az előrejelzések szerint, s ahol Lando Norris nagyon szeretné megismételni a tavalyi kettős dobogót, de tudja, hogy ez idén nehezebb lesz, hiszen Verstappen mellett immár a két Ferrarival is meg kell küzdeniük az ilyen helyszíneken.

Az összefoglaló végén egy szomorú hír: halálos kimenetelű baleset történt a hétvégén a Hockenheimringen, a 21 éves Troy Beinlichet bukása után egy versenytársa elgázolta, s már nem lehetett segíteni rajta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: