DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Wolff: Masi egy kóros önimádó volt, aki nem követte a szabályt

Toto Wolff kemény véleményt fogalmazott meg Michael Masival kapcsolatban: szerinte azon az estén kiraboltak egy nyolcszoros F1-es világbajnokot miatta.

Tegnap Lewis Hamilton nyilatkozata jelent meg a 2021-es F1-es szezonzáró kapcsán, amikor Michael Masi versenyigazgató döntése miatt veszítette el a világbajnoki címet, amely miatt akkor vizsgálatot rendelt el az FIA.

Hamilton úgy fogalmazott, hogy egyértelműen elrabolták tőle a vb-címet, de mára már megbékélt a történtekkel – most viszont csapatfőnöke, Toto Wolff szavait idézi a Racingnews365.com, és a jelek szerint az osztrák ezt nem mondhatja el magáról.

Wolff a The Formula című könyvben beszélt arról az estéről:

f1-bahrain-thursday-341_1



„Ha újra belegondolok, annyira sportszerűtlen, ami Lewisszal és a csapattal történt aznap. És annyin múlt, hogy egy személy nem követte a szabályokat, és engedte, hogy ez megtörténjen. Ő (Masi) egy teljesen lényegtelen személy, a világ másik oldalán él, és senkit sem érdekel. Tényleg ő volt az igazi kóros önimádó” – szólt oda kőkeményen a könyvben Masinak Wolff.

Az osztrák azt is hozzátette, hogy a világ úgy emlékszik arra a versenyre, ami elképesztő nyomot hagyott az F1 történetében, és érti, hogy erre szükség van. De…

„Mindenki látta a drámát, hogy egy nyolcszoros világbajnoktól elrabolták a címet” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: