DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Bottas: Közeledem az Audi-lehetőség felé, meg kell győznöm őket

Valtteri Bottas elárulta: bizonyítania kell az Audinak, ha ülést szeretne náluk. A német gyártóval az élmezőnybe kerülésre is lát esélyt – azt is megosztotta, miért lenne ő a megfelelő választás.

A Sauber F1-es csapatát százszázalékosan megvásárló Audi 2026-ban tervez debütálni a Formula-1-ben – ám az első pilótapárosuk kiléte már most is izgalmas kérdés. A sajtóértesülések szerint legesélyesebb jelölt, Carlos Sainz ultimátumot kaphatott a német gyártótól a szerződésével kapcsolatban – ám a Haas versenyzője, Nico Hülkenberg is előkelő helyen szerepelhet a leigazolni kívánt nevek között.

Valtteri Bottas szerződése is lejár a 2024-es szezon végén – a finn így felelt az Audi-szerződéssel kapcsolatos kérdésekre a Motorsport.com oldalának: „Lassan, lépésről lépésre közeledek felé. Azonban semmi lényeges nem történt még. Néhány futamra szükségünk van, és ha ezek jó eredménnyel zárulnak, még közelebb kerülhetünk hozzá.”



„Emiatt kell folyamatosan egy lépéssel előrébb járnunk” – fogalmazott Bottas arról, hogyan biztosítják be csapatával a 2025-ös ülését. „Ezen dolgozik a menedzsmentem a háttérben. Én a vezetésre koncentrálok, ők pedig a lehetőségeket mérik fel, ha szükséges.”

Még érez magában pár évet

A tízszeres futamgyőztes augusztusban tölti a 35. életévét – ennek ellenére úgy érzi, van még mit nyújtania jövőbeli csapatainak. Bár egyre többet láthatjuk a biciklizés világa felé kitekinteni, vagy humoros reklámokban szerepelni, egyelőre nem tartja opciónak a visszavonulást a finn:

„Nem akarok egy konkrét számot mondani, hány év van hátra a visszavonulásomig – mégpedig azért, mert nem érzem úgy, hogy vége lenne. Szerintem még sokat tudok nyújtani, és sok mindent el tudok érni. Motivált vagyok, hogy visszatérjek a csúcsra, hiányzik az az érzés, amikor az élmezőnyben harcol az ember. Az Audival erre remek lehetőség nyílna – ezáltal természetesen érdekelne egy lehetőség náluk.”

Mivel tudná meggyőzni az Audit?

Bottas így érvelt maga mellett arra a kérdésre, hogy miért ő lenne a megfelelő választás a német gyártónak: „A tapasztalat nagyon fontos ebben a sportban. A szabályváltoztatások idején pedig dinamikusnak kell lenni az autó fejlesztésének irányát illetően, és új ötletekkel kell előrukkolni."

„Emellett minél több tapasztalattal rendelkezik valaki, annál könnyebben képes az újításokat megszokni. Remélem, ez az előnyömre válhat. Illetve, valószínűleg tudják rólam, hogy remekül tudok bárkivel csapatban dolgozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: