DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Alonso „zéró esélyt” lát Verstappen távozására

A kétszeres F1-es világbajnok nem gondolja, hogy a címvédő elhagyja a Red Bullt – éppen ezért ezzel nem is foglalkozik a jövőjét illető döntés meghozatalakor.

Az utóbbi hetekben annak ellenére is kérdésessé vált Max Verstappen Red Bullnál maradása, hogy korábban 2028 végéig érvényes szerződést írt alá velük. Mindez „természetesen” a Christian Horner körül kialakult ügy és a csapaton belüli feszültség miatt van így: sajtóhírek szerint Verstappen kontraktusába nemrég bekerült egy „Marko-záradék”, amely lehetővé teszi a hollandnak, hogy eligazoljon, amennyiben az energiaitalosok F1-es tanácsadója elhagyja a gárdát.

Verstappen potenciális új csapataként eddig a Mercedes és az Aston Martin merült fel, ami pedig a regnáló világbajnok esetleges utódjait illeti, felmerült Fernando Alonso neve is. Amikor azonban utóbbit arról kérdezték az F1-es Japán Nagydíj csütörtöki sajtónapján, hogy szerinte hogyan hathat a pilótapiac alakulására és a saját jövőjére, a spanyol így felelt:

f1-alonso-verstappen



„Nyilvánvaló: ha Max elhagyja a Red Bullt, annak talán lesz hatása. De úgy gondolom, zéró esély van arra, hogy ez megtörténjen” – fogalmazott Alonso Suzukában. „Úgyhogy nem gondolkodom ezen túlságosan. És szeretnék csak az itteni versenyre és dolgomra koncentrálni, mielőtt a nyár előtt megpróbálok döntést hozni arról, hogy itt akarok-e maradni versenyezni, és ha igen, mi lesz a legjobb lehetőség.”

„Ismerem a pletykákat és az ilyesmiket. Nem nagyon foglalkozunk ezzel, én pedig főleg nem” – tette hozzá az Aston Martin kétszeres F1-es világbajnoka. Amikor visszakérdeztek nála, hogy miből gondolja, hogy Verstappen nem hagyja el a Red Bullt, így reflektált: „Nem tudom. Ez az érzésem.”

 

Mikor dönt Alonso?

Alonso korábban többször is hangsúlyozta, amit fentebb is említett, hogy előbb arról akar dönteni, hogy egyáltalán az F1-ben kíván-e maradni 2025-re is. Suzukában természetesen ismét nekiszegezték a kérdést, hogy közelebb került-e az elhatározáshoz:

„Két héttel közelebb vagyok, mint Melbourne-ben!” – válaszolta nevetve a 42 éves pilóta. Alonso később elmondta: még a nyár előtt döntést fog hozni a jövőjéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: