DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
Hírösszefoglaló

Versenynaptár, Alonso – a pénteki F1-es hírek

Megérkezett a jövő évi versenynaptár, s ma is sok szó esett Fernando Alonsóról – ez volt a péntek a két fő témája, de persze másról is szó esik esti összefoglalónkban.

Mára is jutott egy nagy bejelentés az F1-ben: közzétették a 2025-ös versenynaptárat! A három legfontosabb információ: marad az idei 24 futam, Ausztráliában indul az évad, a Magyar Nagydíjat pedig augusztus elején rendezik – minden más megtalálható ide kattintva.

A tegnapi nap gigasztorijáról, Fernando Alonso szerződéshosszabbításáról persze ma is írhattunk: bár korábban feszült volt a viszonyuk, a spanyol világbajnokot épp a Honda érkezése győzte meg arról, hogy 2026-ig meghosszabbítsa szerződését az Aston Martinnal.

alonso-suzuka-2



A pilótapiac szempontjából kulcsfontosságú bejelentésről véleménycikket is olvashattok FormulaPlusz rovatunkban, valamint egy szavazást is kiírtunk arról, hogy vajon jó döntést hozott-e a kétszeres világbajnok, akit elmondása szerint az F1-en kívül csak egyetlen verseny foglalkoztat.

A szerződés értelmében 45 éves kora felett is az F1-ben versenyző Alonsóról egy videót is készítettünk – hol helyezkedik majd el a veteránok örökranglistáin?

A Honda tehát 2026-tól újra együtt dolgozhat Fernando Alonsóval, addig pedig az F1-et jelenleg uraló háromszoros világbajnok Max Verstappennel működnek együtt, s mint elmondták, szívesen tennének így a jövőben is – csak nem az Aston Martinhoz csábítgatják a hollandot?

A Ferrari elnöke, John Elkann már végrehajtott egy sikeres csábítást, hiszen leigazolta Lewis Hamiltont a Mercedestől, s bár a brit csak jövőre érkezik meg, a részvényeseknek már most az ő szavait idézte – míg a hétszeres bajnok jelenlegi csapatáról jóval kevésbé szép dolgokat mondott a mindig kíméletlenül őszinte Ralf Schumacher.

mercedes-2024-bahrein

Schumacher szerint zűrzavar van a Mercedesnél, de az Ezüst Nyilak majdhogynem jó állapotban is vannak a Williamshez képest, akik beismerték, hogy komoly hátrányt jelent a fejlesztéseket tekintve a sorozatos autótörés, míg a csapat versenyzője, Alex Albon abban bízik, hogy a kínai káosz a kezükre játszik majd – ha már erőből nem tudnak pontot szerezni.

Még két sztori a száguldó cirkuszból: a Red Bull alkalmazásában is álló Andretti-pilóta, Jake Dennis kortesbeszédet tartott az F1-be vágyó csapat mellett, Lando Norris pedig elmondása szerint el tudja képzelni, hogy soha nem hagyja el a McLarent.

jake-dennis-redbull-2023-2

F1 nem, MotoGP viszont lesz a hétvégén, s a kétkerekű királykategória versenyzői örömmel fogadták a száguldó cirkuszt is tulajdonló Liberty Media érkezését. Legalábbis ezt állítják, Jorge Martin pedig azt, hogy nem marad a Pramacnál, hanem 2025-ben mindenképpen gyári versenyző akar lenni.

Végül két gyorshír a túraautók világából: bemutatták Michelisz Norberték Hyundaiának 2024-es festését, a Lynk & Co. pedig bejelentette négy pilótáját. Ugyanazt a négyet, akikkel tavaly is versenyeztek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: