DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Perez: Rendkívül tisztelem Alonsót

Sergio Perez véleménye szerint Fernando Alonso jelenlegi F1-es teljesítménye egészen rendkívüli, amiért nagyon tiszteli a kétszeres világbajnokot.

Fernando Alonso 2001-ben a Minardi színeiben debütált az F1-ben, három év kihagyást (2002, 2019, 2020) leszámítva pedig azóta is a száguldó cirkusz mezőnyének tagja.

A spanyol versenyző jelenleg 42. életévében jár, nemrég pedig bejelentette, hogy meghosszabbította szezon végén lejáró szerződését az Aston Martinnal.



„Rendkívül tisztelem Alonsót. Nem csupán azért, mert 45 vagy 50 éves korában is itt versenyez, ez sokkal inkább motiváció kérdése, amiből neki még ennyi év után is rengeteg van” – mondta Perez.

„Szerintem nincs limit fizikai szempontból, egy versenyző addig versenyezhet, ameddig csak akar. A motivációnak sokkal nagyobb szerepe van.”

„Nagyon sok verseny van manapság, az F1 pedig rengeteg időt elvesz az ember életéből. Ennyire hosszú ideig mindent beleadni és a sportban maradni óriási dolog, ami nagy tiszteletet érdemel” – tette hozzá a mexikó.

Alonso 2001-es debütálásakor egyébként még 17 verseny volt a versenynaptárban, mára ez a szám 24-re nőtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: