Meghalt egy tizennégy éves fiú, miután egy férfi karddal támadt a lakosokra Londonban

GettyImages-2150298875
2024.04.30. 12:01
London északkeleti részén egy férfi autójával belehajtott egy épületbe, majd kiszállt, és karddal a kezében rátámadt az emberekre, legalább öt embert megsebesítve. A gyanúsítottat a helyszínre érkező rendőrök letartóztatták. Időközben a rendőrség megerősítette, hogy egy tizennégy éves fiú a támadás következtében meghalt.

Kardot lengető férfi támadt a lakosokra a London északkeleti részén fekvő Hainaultban kedden.

Az incidensről a londoni rendőrség számolt be, akik a sürgősségi szolgálattal párhuzamosan azonnal a helyszínre siettek.

„Nem sokkal reggel 7 óra előtt bejelentést kaptunk arról, hogy egy jármű belehajtott egy házba a Thurlow Gardens körzetben. Arról is érkeztek jelentések, hogy egy férfi embereket szúrt meg. A gyanúsított folytatta a támadásokat a lakosok és két rendőrtiszt ellen” – közölte a rendőrség.

A helyszínen letartóztattak egy 36 éves férfit, aki jelenleg őrizetben van.

Wes Streeting egészségügyi árnyékminiszter X-en közölte, hogy „állomás- és útlezárás van érvényben Hainaultban. A rendőrség, a mentőszolgálat és a tűzoltóság is a helyszínen tartózkodik. Egy férfit őrizetbe vettek” – idézi a The Guardian.

A londoni mentőszolgálat azt írta, hogy nem sokkal reggel 7 óra előtt riasztották őket egy incidenshez a Hainault metróállomás közelében.

Több erőforrást küldtünk a helyszínre. Sürgősségi szolgálati partnereinkkel együttműködve öt embert láttunk el, és mind az ötöt kórházba szállítottuk

– idézi a mentőszolgálatot a BBC.

Később Stuart Bell főfelügyelő, a helyi rendőrség vezetője megerősítette, hogy az egyik sérült, egy tizennégyéves fiú a kórházban meghalt.

Azt is közölte, hogy két másik személyt is kórházba vittek, akiknek sérülései nem életveszélyesek. Velük együtt két rendőr is „jelentős sérüléseket” szenvedett az incidensben, ők műtéten fognak átesni – tette hozzá a rendőrség.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint a támadás nem terrorcselekmény volt, és nem fenyegeti további veszély a helyi lakosságot. A londoni rendőrség főparancsnok-helyettese, Ade Adelekan nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a sérültek állapotáról egyelőre a Scotland Yard is további tájékoztatást vár. Közölte, hogy a Scotland Yard nem keres további gyanúsítottat az ügyben.

A közösségi médiában felvételek jelentek meg a gyanúsítottról.

(Borítókép: Egy utcát lezárnak egy kardtámadás után 2024. április 30-án Hainaultban, Angliában. Fotó: Carl Court / Getty Images)