Fegyveres rablás volt az I. kerületben

2024.04.30. 19:40
Fegyveres rablás történt a főváros I. kerületében kedd délután – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Személyi sérülés nem történt, a rendőrök a bűntény helyszínének közelében megtalálták a bűncselekménynél használt gáz-riasztó pisztolyt – közölte Csécsi Soma.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen – tette hozzá.

A bejelentést követően a nyomozók adatgyűjtésbe, tanúkutatásba kezdtek, és bűnügyi szemlét tartottak. Az elkövető felkutatása megkezdődött – ismertette a szóvivő.

Hasonló eset a közelmúltból, még a TEK is kivonult

Az elmúlt időszakban a TEK is akciózott egy fegyveres rablás miatt, amikor mindössze 25 óra alatt kutatták fel és azonosították a Pest vármegyei rablási detektívek azt a két, maszkos, fegyveres, kalapácsos támadót, akik ékszereket és több millió forintot vittek el egy örkényi házból.

Az erőszakos, fegyveres tetteseken a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek közreműködésével ütöttek rajta. A 21 éves O. Józsefet 2024. április 9-én kora délután a fővárosban, társát, a 24 éves Sz. Krisztofert késő este Fejér vármegyei tartózkodási helyén fogták el.

Egyikük sem tett vallomást, azt mondták, nem követtek el semmit.

Pesterzsébeten tavaly decemberben egy fegyvernek látszó tárggyal próbáltak kirabolni egy pesterzsébeti lottózót. Az elkövető egészségügyi maszkban és napszemüvegben ment be a lottózóba. Az adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozók azonosították a 23 éves elkövetőt. I. Vilmost január 7-én a XV. kerületben fogták el a rendőrök, majd a bűncselekmény elkövetéséhez használt pisztolyt is lefoglalták nála. Megállapították, hogy az elkövetőnél egy műanyag golyók kilövésére alkalmas airsoft játék fegyver volt. 

A férfi beismerő vallomást tett, amelyben elmondta, hogy a rablási kísérlete után elfogadták jelentkezését egy külföldi munkára.